Πρωταθλήτρια η ομάδα ποδοσφαίρου του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Την Κυριακή, στις 7/5/2017, το 3ο  Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετείχε στην  ?13η Μαθητική Αθλητική Συνάντηση Ποδοσφαίρου Junior?, η οποία διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από τα ?Εκπαιδευτήρια  Αθηνά?.

Η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών του σχολείου μας κατέκτησε την 1η θέση και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια ομάδα, μεταξύ των γυμνασίων που συμμετείχαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου Junior.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου τους εύχεται “Θερμά Συγχαρητήρια” και πάντα επιτυχίες.


“Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας”

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+/KA2 “My nationality is HUMAN” παρακολούθησαν μια παράσταση θεάτρου φόρουμ – θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για την αλληλεγγύη, την αποδοχή του «άλλου» και την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος “κι αν ήσουν εσύ;”

Η παρέμβαση  διήρκεσε 2 ώρες και  πραγματοποιήθηκε από  εκπαιδευμένους και  πιστοποιημένους θεατροπαιοδαγωγούς/ηθοποιούς κ.κ.: Αντονέλλα Χήρα, Βασιλένα Μητσιάδη, Βασίλη Βόπη και Ελευθερία Σικινιώτη .

Το πρόγραμμα της δράσης  αναπτύχθηκε σε τρία (3) μέρη:

Μέρος Α: παιχνίδια ενεργοποίησης του σώματος και το νου της ομάδας των συμμετεχόντων ως μέσου εισαγωγής στα θεατροπαιδαγωγικά εργαλεία και στις διαθεματικές έννοιες που θα ακολουθούσαν.

Μέρος Β: παρουσίαση της παράστασης ?Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας? . Ακολούθησε συζήτηση πάνω στους χαρακτήρες του έργου.

Μέρος Γ: το «Φόρουμ», κατά το οποίο η παράσταση ξαναπαίχτηκε και οι μαθη

τές-κοινό παρενέβαιναν  επί της σκηνής προσπαθώντας με αυτοσχεδιασμούς να ενδυναμώσουν τον χαρακτήρα  ο οποίος έχει ανάγκη,  με στόχο να οδηγήσουν  την ιστορία σε ένα διαφορετικό τέλος. Στην ιστορία μας υπήρχε η Ηλέκτρα, μια μαθήτρια Γ΄Λυκείου, η οποία ήθελε να πείσει τους συμμαθητές της για την αποδοχή των  μαθητών-προσφύγων που  βρέθηκαν στην πόλη τους και θα επισκέπτονταν το σχολείο της.

Η συμμετοχή των μαθητών μας σε μια τέτοια δράση είχε στόχο να τους προβληματίσει και να τους θέσει  απέναντι σε προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες και ευθύνες. Πραγματικά,  οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και συμμετοχική διάθεση, οδηγήθηκαν να σκεφτούν για τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, να συζητήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ενημερωθούν για το σύγχρονο πρόβλημα της

εξαναγκαστικής μετανάστευσης στη σημερινή εποχή. Επιπλέον, βοηθήθηκαν  να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους πράγμα που είναι πολύ σημαντικό στην καθημερινή σχολική  πραγματικότητα.

Ευχαριστούμε πολύ τους συντελεστές της δράσης και ευελπιστούμε και σε άλλες ενδιαφέρουσες συνεργασίες.