Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Βόλο

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν ημερήσια  εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο.  Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί,  Μπλούνα Καλλιόπη-ΠΕ03,  Ψάλλα Αθανασία-ΠΕ07,  Μαυρομμάτη Ειρήνη-ΠΕ04,  Τσίνα Αικατερίνη-ΠΕ02  και  Πατσιάνης Ηλίας-ΠΕ11.  Επισκέφτηκαν αρχικά το μουσείο Κεραμοποιΐας «Τσαλαπάτα» και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και περιηγήθηκαν στην όμορφη πόλη του Βόλου, ενώ αργότερα η εκδρομή συνεχίστηκε με επίσκεψη στο γραφικό, παραδοσιακό χωριό της Μακρυνίτσας.

 

 

Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Reading Without Borders» γιορτάστηκε στο σχολείο μας η παγκόσμια ημέρα βιβλίου τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018. Οι μαθήτριες Λυγάτσικα Ιωάννα και Τσιακμάκη Μαριέτα  της  Γ΄τάξης μίλησαν στους συμμαθητές τους για την καθιέρωση της παγκόσμιας ημέρας βιβλίου  και για τις ωφέλειες της ανάγνωσης βιβλίων. Η έκθεση λογοτεχνικών βιβλίων που λειτούργησε παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να δανειστούν  λογοτεχνικά βιβλία. Επιπλέον, ο κ. Βαναργιώτης Αλέξανδρος, καθηγητής φιλόλογος και συγγραφέας, μίλησε στους μαθητές για την αξία του βιβλίου και την ιστορική του εξέλιξη. Τέλος, αφού αναφέρθηκε στα ποιητικά ρεύματα και στο ιδιαίτερο  είδος ποιημάτων «Χαϊκού» (είδος ποίησης που πρωτοεμφανίστηκε στην Ιαπωνία το 16ο αιώνα ),  βοήθησε τους μαθητές μας να εκφραστούν ποιητικά. Ευχαριστούμε τον κ. Βαναργιώτη για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και για την πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Διαβάστε παρακάτω την ομιλία των μαθητριών Λυγάστικα Ιωάννα και Τσιακμάκη  Μαριέτα:

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Είναι  αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα  από τη ζωή (23 Απριλίου 1616): τον σπουδαίο άγγλο δραματουργό  Ουίλιαμ Σαίξπηρ  και τον διάσημο  ισπανό συγγραφέα του μυθιστορήματος «Δον Κιχώτης» Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Ξεκινώντας από το 2016, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιέρωσε και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου.

Η ημέρα αυτή έχει σκοπό να μας υπενθυμίζει τη σημασία των βιβλίων, αλλά και της συνεχούς ενημέρωσης και πληροφόρησης, ως μερικά από τα οφέλη που μπορούν να μας προσφέρουν. Tα βιβλία είναι το μέσο διάδοσης της γνώσης και της ανάπτυξης του εσωτερικού κόσμου του καθενός ξεχωριστά. Continue reading

Συμμετοχή στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το 8ο  Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη στις 20 Απριλίου 2018 υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη  συλλόγων και ενώσεων πληροφορικής.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση  έδωσε την ευκαιρία:

  • της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
  • της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων
  • της ανταλλαγής καλών πρακτικών και ιδεών μεταξύ των σχολείων
  • της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.Το σχολείο μας συμμετείχε με δυο έργα:
  1.   «Reading without borders» -Παιχνίδι σε προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch     ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ SCRATCH READING WITHOUT BORDERS»
  2. «1 minute to change the world»-Δημιουργία video με Movie Maker» 
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την άψογη παρουσίαση των εργασιών: Νταμάγκα Θεόδωρο, Παπασπύρου Παναγιώτη, Ξάφη Ελευθέριο και Σακοράφα Ασημούλα της Α΄τάξης. 
Υπεύθυνη καθηγήτρια
Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ19)