Ατομική Υγιεινή

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας μετά από πρόσκληση, η κυρία Γιοβανοπούλου Ελένη, Εκπαιδεύτρια-Νοσηλεύτρια Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Τρικάλων και παρουσίασε στο εργαστήριο Πληροφορικής το θέμα: “Υγιεινή του σώματος” .

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 τμήματος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της διάφορα θέματα σε σχέση με την υγιεινή του προσώπου, των χεριών, των ποδιών και γενικότερα όλου του σώματος. Επιπλέον, έγινε επίδειξη του τρόπου που πρέπει να ακολουθείται για το βούρτσισμα των δοντιών τους και επισημάνθηκε η σημαντικότητα του σωστού βραδινού ύπνου δεδομένου ότι, όπως ομολόγησαν οι ίδιοι οι μαθητές μας, δεν κοιμούνται πολλές ώρες. Ο καλός αερισμός και η τακτοποίηση του δωματίου τους καθώς και η υγιεινή διατροφή όπως τόνισε η εκπαιδεύτρια, συμβάλλουν τα μέγιστα στην καλή ποιότητα της ζωής τους. Οι καλές αυτές συνήθειες αν υιοθετηθούν από αυτή την ηλικία είναι σίγουρο ότι θα τους συνοδεύουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Τέλος, απάντησαν σε ερωτήσεις ενός κουΐζ για όλα τα παραπάνω θέματα. Ο ενθουσιασμός και η συμμετοχικότητα των μαθητών μας φανέρωσε πως βίωσαν ευχάριστα και εποικοδομητικά αυτή την επίσκεψη.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Γιοβανοπούλου για την ενδελεχή παρουσίαση του θέματος.

Μαγαλιού Καλλιόπη ΠΕ 86

Υποδιευθύντρια