Υλικό για ενασχόληση με τη Μουσική για την χρονική περίοδο “Μένουμε Σπίτι” από την κ. Κίτρου

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεια σας παιδιά, εύχομαι να είστε όλοι καλά!

Σας στέλνω μερικά κομμάτια από αυτά που κάναμε και στα μαθήματα.  Τα κομμάτια που σας έστειλα θα τα βρείτε στο youtube. Επίσης σας έχω μια μικρή εργασία:

Να ψάξετε στο διαδίκτυο και να μου στείλετε υλικό με θέμα: “Μoυσική και τέχνες στην περίοδο της καραντίνας”, μπορεί να είναι και προσωπικά βιώματα. Αργότερα θα τα επισυνάψω και θα τα προωθήσω όλα με email για να μοιραστεί μεταξύ σας το υλικό. Μην ξεχάσετε να βάλετε τα ονόματά σας. Αυτό ισχύει και για τις τρεις τάξεις.

Μου λείπετε,

Κίτρου Ευαγγελία

Ά Τάξη 

The sound of Music (4/5) Movie Clip

Chariots of fire. Main Theme

(Vaggelis Papathanasiou)

Mr Bean Live Performance at London Olympic Games 2012

Εις τον αφρό της Θάλασσας

(επτανησιακή καντάδα)

Διεύθυνση: Παναγής Μπαρμάτης

Χορωδία Κέρκυρας

Β΄ Τάξη:

O tsou baleo ye ye baleo

Anoushka Shankar – Lasya

W.A. Mozart – Eine Kleine Nachtmusik

100 Most Famous Classical Pieces

 

Γ΄ Ταξη:

Orff  Carmina Burana – Fortuna

Beatles – Help

Louis Armstrong(What a wonderful world)

Elvis Presley – Haleluja

USA for Africa – We are the world

“Μουσική Δωματίου”

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής, η μουσικός του σχολείου μας κ. Κίτρου Ευαγγελία οργάνωσε μια εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας με τίτλο “Μουσική Δωματίου”. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου, οι οποίοι με τα μουσικά τους όργανα ερμήνευσαν γνωστά και άγνωστα κομμάτια κλασσικής και όχι μόνο μουσικής. Όσοι από μας, μαθητές και καθηγητές, παρακολούθησαν την εκδήλωση, έφυγαν με ένα αίσθημα πληρότητας και  υπερηφάνειας για τις επιδόσεις των μαθητών -συμμαθητών μας. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι στα πλαίσια των στόχων του σχολείου μας για την σμίλευση και καλλιέργεια ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων που θα διεκδικήσουν μια θέση στην αυριανή κοινωνία των  πολιτών.

«Απόηχος χριστουγεννιάτικης αγάπης»

Σάββατο  21  Δεκεμβρίου 2013  ήταν  όταν  επισκεφθήκαμε  το  ίδρυμα  νευρολογικών  παθήσεων  «Γαλήνη». Με  το  που  αντικρίσαμε  τα  πρόσωπα  αυτών  των  ανθρώπων  που  νοσηλεύονταν  εκεί, μας  συνεπήρε  η  συγκίνηση. Νοιώσαμε  την  ανάγκη  να  τους  προσφέρουμε  μια  στάλα  χαράς, ένα  χαμόγελο, ένα  δώρο  αγάπης. Έτσι  ετοιμαστήκαμε, εμείς  η  χορωδία  του  3ου  Γυμνασίου  Τρικάλων με επικεφαλής τη Μουσικό μας κ. Κίτρου Ευαγγελία  να  επιτελέσουμε  αυτό  το  θεάρεστο  έργο. Μόλις  είδαμε  τα  πρόσωπα  των  πονεμένων  παθόντων  να  λάμπουν  από  ευτυχία,  συνειδητοποιήσαμε  την  ουσία  των  Χριστουγέννων: ήταν  η  ευχαρίστηση  της  προσφοράς. Φύγαμε  γαληνεμένοι,  αισθανόμενοι  ότι  η  παρουσία  μας  ήταν  ουσιαστική.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της χορωδίας και της ορχήστρας

του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων