Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για την επίδοση του παιδιού τους

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών του σχολείου μας μπορούν να επισκέπτονται το σχολείο τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού.

Εκτός από τη μάσκα που είναι υποχρεωτική για όλους, θα πρέπει να προσέρχονται μόνο εφόσον έχουν συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr).

Η καταγραφή στην παραπάνω πλατφόρμα πρέπει να γίνεται τόσο για τους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες όσο και για τους ανεμβολίαστους.

Οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες του τελευταίου εξαμήνου χρειάζεται να το δηλώνουν στην πλατφόρμα μια φορά. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προσέρχονται με rapid test της προηγούμενης ημέρας το οποίο πρέπει να δηλώσουν στην πλατφόρμα edupass.

Οι μέρες στις οποίες πρέπει να προσέρχονται είναι:

Τετάρτη 9.00 – 11:00 και Πέμπτη 11:00 – 13:00

Οπωσδήποτε οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς τις ώρες των διαλειμμάτων:

9.00 -9.10

9.55-10.05

11.40-11.50

12.30-12.40

Προτείνεται στους γονείς και κηδεμόνες να συμβουλεύονται το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων του παιδιού τους πριν επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε τρόπο με το σχολείο.

Ενισχυτική Διδασκαλία, σχολικό έτος 2021-22

Η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα
μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στην Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί η επίδοσή τους στο αντίστοιχο μάθημα.

Οι γονείς των μαθητών/-τριών που επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας μπορούν να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου συμπληρωμένη την αίτηση που φαίνεται παρακάτω, έως την Δευτέρα 08/11/2021.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2021-22

Ο αγιασμός στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων  θα γίνει την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου στις 9.00 π.μ. στην αυλή του σχολείου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις κλπ)  Τα βιβλία θα δοθούν την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 8.15 π.μ.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου εύχονται υγεία σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους, καλή  και δημιουργική σχολική χρονιά.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο ο Σύλλογος των Γονέων και Κηδεμόνων για την εύρυθμη λειτουργία και την όσο το δυνατόν αρτιότερη εκπλήρωση διαφόρων εκδηλώσεων που αφορούν σε εορτές, κοπή πίτας ή δώρα βράβευσης μαθητών/-τριών, ορίζει ένα συμβολικό ποσό συνδρομής. Το ποσό αυτό ορίζεται στα 5 (πέντε) ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών/-τριων κάθε οικογένειας.Παρακαλείσθε όσοι επιθυμείτε και μπορείτε να συνεισφέρετε το άνω ποσό, δίνοντάς το στα παιδιά σας, το οποίο θα δώσουν στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Παρακαλείσθε να μην προσέρχεστε στο σχολείο για λόγους αποφυγής συγχρωτισμού/συνωστισμού λόγω και της υφιστάμενης κατάστασης του Covid-19.

Με εκτίμηση,

ο Σύλλογος Γονέων

 

Πρόγραμμα Ενημέρωσης Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών/τριών 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Προς ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών του σχολείου μας: 

Επειδή λόγω covid-19 δεν επιτρέπεται η φυσική παρουσία των κηδεμόνων στο χώρο του σχολείου, σας ανακοινώνουμε ότι θα ισχύσουν δύο προγράμματα που αφορούν την ενημέρωσή σας από τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου μας, για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς 2020-2021: 

1. Με τη σχολική μονάδα σε κατάσταση Lockdown, η ενημέρωση θα γίνεται μόνο μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings σύμφωνα με το πρόγραμμα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ_με_lockdown_signed

2. Με τη σχολική μονάδα ανοιχτή, η ενημέρωση θα γίνεται μέσω του σταθερού τηλεφώνου του σχολείου (2431028697), κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων:

  1. 9:00-9:10
  2. 9:55-10:05
  3. 10:50 – 11:00
  4. 11:40-11:50
  5. 12:30 – 12:40
  6. 13:20-13:25

 

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα παιδιού. Έχεις Φωνή Είμαστε Δίπλα Σου – Ενημερωτικό Υλικό για γονείς και μαθητές

Οδηγίες προς τους ανηλίκους για την προστασία στο διαδίκτυο

Οδηγίες προς τους ανηλίκους για την προστασία από την σεξουαλική κακοποίηση

Οδηγίες για την προστασία από την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

 

 

 

Ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2020-21

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4194/29-09-2020 δημοσιεύτηκε η

με αρ. πρωτ.125614/Δ2/21-09-2020 Υ.Α. με θέμα:

«Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2020-2021»

Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2020- 2021 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 1 του Κεφαλαίου Α΄

της με αρ.πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69543/31-10-2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 4810) δίδεται η δυνατότητα διενέργειας της ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης.

Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την υποβολή των αιτήσεων-δηλώσεων μαθημάτων πρέπει να συμπληρώσουν

την αίτηση(Υπόδειγμα_1 αίτησης-δήλωσης μαθημάτων)

και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά.

Διαγωνισμός λογότυπου για το πρόγραμμα Erasmus+ “Fit4Life” (P3)

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “FIT4LIFE”  που υλοποιεί το σχολείο μας οι συμμετέχοντες μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν το λογότυπο του έργου. Η συμμετοχή των μαθητών μας ήταν εντυπωσιακή και η επιλογή των 3 έργων που θα διαγωνιστούν με  έργα  μαθητών των άλλων συμμετεχόντων χωρών ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Η δραστηριότητα αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να εκφραστούν δημιουργικά  και να δείξουν το ταλέντο και τη φαντασία τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν για τις εκπληκτικές δημιουργίες τους!!!

Δείτε εδώ τις δημιουργίες των μαθητών μας για τη δραστηριότητα “Logo competition

Τα 3 έργα που αντιπροσώπευσαν το σχολείο μας στον διαγωνισμό ήταν τα παρακάτω:

 

 

 

 

 

 

 

 

Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε το λογότυπο που θα αντιπροσωπεύσει το έργο “Fit4Life”

 

 

 

 

 

Το λογότυπο που επιλέχτηκε μετά την ψηφοφορία μεταξύ των εταίρων είναι μια από τις συμμετοχές της Βουλγαρίας.

Δείτε εδώ όλες τις συμμετοχές για την επιλογή του λογότυπου

 

Γιορτή Πολυτεχνείου 17/11/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Καλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας αύριο Τρίτη 17/11/2020 και ώρα 9.00 π.μ. να συνδεθούν στην εικονική αίθουσα του κ. Λύτρα Αθανάσιου, φιλολόγου του σχολείου μας, για να παρακολουθήσουν ένα μικρό αφιέρωμα  για τη γιορτή του Πολυτεχνείου.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ WEBEX

Αγαπητοί μαθητές,

  • Για να  συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη με τους καθηγητές σας  αρκεί να ανοίξετε στον φυλλομετρητή σας  (browser) τον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής σας τάξης. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάπου login.
  • Καταχωρήστε  τον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης σας στα “αγαπημένα” (bookmarks) του φυλλομετρητή τους.
  • Δεν πρέπει να κάνετε  login από την ιστοσελίδα https://webex.sch.gr, επειδή αυτή η ιστοσελίδα αφορά αποκλειστικά και μόνο τους εκπαιδευτικούς.