P8: Musical Wonderland – Μουσική Χώρα των Θαυμάτων

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/KA2: 2020-1-BG01-KA229-079075_6 “Fit 4 Life” που υλοποιεί το σχολείο μα, μαθητές του τμήματος Β5 τραγούδησαν τα κάλαντα Χριστουγέννων με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής του σχολείου μας Κίτρου Ευαγγελίας.

Το βίντεο θα αποσταλεί στα συμμετέχοντα σχολεία του προγράμματος κι έτσι όλοι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα κάλαντα Χριστουγέννων του τόπου μας. Στο τέλος θα δημιουργηθεί ένα κοινό βίντεο με τα τραγούδια όλων των εταιρικών σχολείων το οποίο θα ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα του έργου. Έτσι, όλοι οι μαθητές θα μπορούν να απολαύσουν μουσικές και τραγούδια από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες του έργου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα των παιδιών και την καθηγήτριά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η μουσική ενώνει τον κόσμο! Χρόνια πολλά και Καλές Γιορτές σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας καθώς και στις οικογένειές τους.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο.

ERASMUS DAYS

ERASMUS DAYS ΣΤΟ 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων – Τα έργα των μαθητών μας

Στις 14 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του εορτασμού ημερών Erasmus οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τα οφέλη συμμετοχής σ’ ένα πρόγραμμα erasmus, άκουσαν τις εμπειρίες μαθητών που συμμετείχαν σε παλιότερα έργα που υλοποίησε το σχολείο μας και δημιούργησαν αφίσες με θέμα : ” Τι σημαίνει για σένα το πρόγραμμα Erasmus;” Τα έργα των μαθητών εκτέθηκαν στο σχολείο μαζί με τα παραγόμενα προϊόντα της συμμετοχής των μαθητών μας στο έργο “Fit 4 Life” που υλοποιεί το σχολείο μας για τα σχολικά έτη 2021-22.

P7: Dance for Health – Χορεύω = υγεία!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/ KA229 “Fit 4 Life” που υλοποιεί το σχολείο μας, ομάδα συμμετεχόντων μαθητριών δημιούργησαν και υλοποίησαν χορογραφία Zumba  με στόχο να υλοποιείται από όλους τους μαθητές και μαθήτριές μας για καλή φυσική κατάσταση του σώματος και ανάταση της ψυχής. Λίγα λεπτά Ζούμπα πριν το καθημερινό πρόγραμμα μαθημάτων κινητοποιεί το κορμί και το μυαλό για καλύτερη απόδοση σε όλες της δραστηριότητες της ημέρας! Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν! Μπορείτε να απολαύσετε το βίντεο πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: Dance for Health

P6: Lapbooks “Hygiene Rules for all” – “Κανόνες υγιεινής για όλους”

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας  “Μεγαλώνοντας με υγεία-Growing in HEALTH”  του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/KA2 με τίτλο “Fit 4 Life”,  οι μαθητές του σχολείου μας δημιούργησαν Lapbooks με τίτλο “Hygiene Rules for all-Κανόνες υγιεινής για όλους”.

Με αρωγό την φαντασία και την καλλιτεχνική διάθεση κατέγραψαν κανόνες και συνήθειες  καθημερινής  υγιεινής, υγιεινής διατροφής, σωματικής  άσκησης.

Η δραστηριότητα αυτή είχε στόχο   να βοηθήσει τους μαθητές μας  να υιοθετήσουν εκείνες τις  συμπεριφορές που θα συμβάλουν στην  ανάπτυξη του ανοσοποιητικού τους συστήματος και την προστασία  από τους ιούς.

 

P6: Growing in HEALTH- Μεγαλώνοντας με υγεία

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας “Growing in HEALTH-Μεγαλώνοντας με υγεία” του έργου Erasmus+/KA2 “Fit 4 Life”,  οι μαθητές μας μπόρεσαν να γνωρίσουν πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους και την υγεία τους και ειδικότερα πώς  να ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Επιπλέον, έμαθαν τους  κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούν ώστε να κρατάνε τους ιούς μακριά από τους ίδιους και το σπίτι τους. Για  το σκοπό μίλησε στους μαθητές μας η  γενική  γιατρός  Θάνια Τζανακάρη του Κέντρου Υγείας Μουζακίου,   η οποία με μεγάλη προθυμία δέχτηκε την πρόσκληση του σχολείου μας. Η γιατρός ενημέρωσε τους μαθητές μας για όλα τα ζητήματα που άπτονται του θέματος. Η ενημέρωση έγινε διαδικτυακά λόγω της καραντίνας στην οποία βρίσκεται το σχολείο μας ωστόσο το κλίμα της διαδικτυακής συνάντησης ήταν πολύ ευχάριστο και γόνιμο. Οι μαθητές συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον στην  συζήτηση που ακολούθησε δίνοντάς τους την ευκαιρία  να κάνουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις σε  ζητήματα που τους απασχολούσαν. Εκτός από γενικά ζητήματα υγιεινής, η γιατρός συζήτησε με τους μαθητές το επίκαιρο θέμα του  κορονοϊού και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται ώστε αυτοί και οι οικογένειές τους να είναι ασφαλείς και υγιείς. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Τζανακάρη γι αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση. 

Η υπεύθυνη υλοποίησης του έργου

Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ86) 

 

P2: Erasmus corner – Fit 4 Life

Οι μαθητές μας δημιούργησαν αφίσες με εικόνες από τα σχολεία και τις πόλεις που εδρεύουν αυτά των συμμετεχουσών χωρών. Οι αφίσες εκτίθενται στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μας ώστε όλοι οι μαθητές να μάθουν για το έργο που υλοποιεί το σχολείο μας και να γνωρίσουν τα σχολεία και τις χώρες των εταίρων μας.


P9: Smiles Without Borders-Έκθεση φωτογραφίας

Η δραστηριότητα αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να δείξουν την αξία της χαράς και του χαμόγελου στη ζωή μας. Επιλέγοντας φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή τους και καταγράφοντας τις σκέψεις τους, οι μαθητές  έστειλαν  μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας ώστε να μην ξεχνάμε να χαμογελάμε διότι  έτσι ο κόσμος γίνεται ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!
Πατώντας στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε την έκθεση φωτογραφίας με θέμα: “Χαμόγελα χωρίς σύνορα”

P24: Common DICTIONARY of FRUIT and VEGETABLES- ΛΕΞΙΚΟ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Fit 4 Life” οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εργάστηκαν ψηφιακά και δημιούργησαν ένα λεξικό φρούτων και λαχανικών. Το λεξικό περιλαμβάνει τα ονόματα 20 φρούτων και 20 λαχανικών σε όλες τις γλώσσες των συμμετεχόντων σχολείων καθώς και στην αγγλική γλώσσα. Για κάθε φρούτο ή λαχανικό οι μαθητές βρήκαν και κατέγραψαν παροιμίες, αινίγματα, συνταγές, έθιμα, ανέκδοτα κ.α.  που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε φρούτου ή λαχανικού με αντίστοιχες εικόνες. Ως  συνέχεια της δραστηριότητας αυτής, θα δημιουργηθεί βίντεο με την συμμετοχή μαθητών από όλες τις χώρες οι οποίοι θα διαβάζουν τα αντίστοιχα ονόματα φρούτων και λαχανικών στην γλώσσα τους κατά την διάρκεια κοινής διαδικτυακής συνάντησης.

Στόχος της δραστηριότητας είναι οι μαθητές μας όχι μόνο να γνωρίσουν τα φρούτα και λαχανικά που κατέγραψαν αλλά και να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν, να περάσουν όμορφα, να βελτιώσουν τις γλωσσικές και ψηφιακές ικανότητές τους, να γνωρίσουν κάποιες λέξεις γραπτώς και προφορικώς από τις γλώσσες των μαθητών των συμμετεχόντων σχολείων στο υλοποιούμενο πρόγραμμα. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν!

Δείτε εδώ το λεξικό που δημιούργησε το σχολείο μας.

 

Διατροφικές συνήθειες και φυσική άσκηση των μαθητών του σχολείου μας. “Take the HEALTH Temperature at school” (Ρ5)

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/KA2 με τίτλο “Fit4Life” οι μαθητές μας συμμετείχαν σε μια έρευνα με ερωτηματολόγιο τα αποτελέσματα της οποίας θα συγκριθούν με τα αποτελέσματα της έρευνας στα  σχολεία των εταίρων. Το ερωτηματολόγιο περιελάμβανε ερωτήσεις  που αφορούσαν  τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των μαθητών, την καθημερινή σωματική άσκηση- αθλήματα που ακολουθούν και τέλος κάποιες  ερωτήσεις που αφορούσαν τον εαυτό τους.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της έρευνας

Διαγωνισμός λογότυπου για το πρόγραμμα Erasmus+ “Fit4Life” (P3)

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “FIT4LIFE”  που υλοποιεί το σχολείο μας οι συμμετέχοντες μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν το λογότυπο του έργου. Η συμμετοχή των μαθητών μας ήταν εντυπωσιακή και η επιλογή των 3 έργων που θα διαγωνιστούν με  έργα  μαθητών των άλλων συμμετεχόντων χωρών ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Η δραστηριότητα αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να εκφραστούν δημιουργικά  και να δείξουν το ταλέντο και τη φαντασία τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν για τις εκπληκτικές δημιουργίες τους!!!

Δείτε εδώ τις δημιουργίες των μαθητών μας για τη δραστηριότητα “Logo competition

Τα 3 έργα που αντιπροσώπευσαν το σχολείο μας στον διαγωνισμό ήταν τα παρακάτω:

 

 

 

 

 

 

 

 

Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε το λογότυπο που θα αντιπροσωπεύσει το έργο “Fit4Life”

 

 

 

 

 

Το λογότυπο που επιλέχτηκε μετά την ψηφοφορία μεταξύ των εταίρων είναι μια από τις συμμετοχές της Βουλγαρίας.

Δείτε εδώ όλες τις συμμετοχές για την επιλογή του λογότυπου