Erasmus+/”Fit 4 Life”: 5η Διακρατική Συνάντηση στο Γαλάτσι της Ρουμανίας

Στο Γαλάτσι της Ρουμανίας  πραγματοποιήθηκε η  5η και τελευταία διακρατική συνάντηση του έργου Erasmus+/K229 “Fit 4 Life”, από 22 έως 27 Μαΐου 2023. Στη συνάντηση  συμμετείχαν  τρεις  μαθητές/-τριες της Α΄ Γυμνασίου: Λάππα Ειτρήνη, Καρακούση Αικατερίνη και Παπαναστασίου Κων/νος καθώς και  δυο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας: Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ86, υπεύθυνη υλοποίησης του έργου) και Μπλούνα Καλλιόπη (ΠΕ03).

Οι μαθητές/-τριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών  έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του προγράμματος «Έτοιμος για τη Ζωή», το οποίο αποτελεί  μια συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ σχολείων. Το έργο έχει  σκοπό να  προάγει την ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών, την ευημερία και την βιώσιμη ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού, της υγιεινής  διατροφής, της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στο σχολείο υποδοχής, “Ștefan cel Mare”, στο Galati της Ρουμανίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των  εταιρικών σχολείων (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα και Ισπανία) συμμετείχαν σε ποικίλες εκπαιδευτικές  δραστηριότητες όπως: στην παρουσίαση των σπουδαιότερων  αθλητών της χώρας τους, στην δημιουργία βιβλίου με  παραδοσιακά παιχνίδια, στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στο βοτανικό κήπο του Γαλατσίου, στο πάρκο περιπέτειας του δάσους Gârbovele, στην κατασκευή παραδοσιακής μάσκας  και γενικά στην γνωριμία με την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της περιοχής. Στόχος των δραστηριοτήτων ήταν να ασκήσουν οι μαθητές μας το νου και το σώμα, να εργαστούν ομαδικά, να κάνουν νέους φίλους, να αισθανθούν, να σκεφτούν, να χαρούν ώστε να ενδυναμωθούν και να είναι «‘Έτοιμοι για τη Ζωή».

Η βόλτα με καραβάκι στις εκβολές του Δούναβη στο Murighiol, η επίσκεψη στο «Parliament Palace – Παλάτι του Λαού» και το Μέγαρο Μουσικής  Athenaeum στο Βουκουρέστι, οι βόλτες στις όχθες του Δούναβη στο Γαλάτσι και οι επισκέψεις στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Grigore Antipa και Μουσείο Επιστημών θα μας μείνουν αξέχαστες.

Παράλληλα, κατά τις συναντήσεις των συντονιστριών των εταιρικών σχολείων αξιολογήθηκε η  μέχρι τώρα πορεία του έργου και συζητήθηκε η τελική έκθεση και η αποστολή των παραγόμενων προϊόντων. Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας και να ανταλλάξουν απόψεις για νέες εκπαιδευτικές μεθόδους και πρακτικές. 

Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αναφερθούμε στην θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε η ελληνική κοινότητα Γαλατσίου, η οποία ιδρύθηκε το 1864, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να παρουσιάζουν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα ελληνικών χορών με παραδοσιακές στολές.  Η ιστορία του  Γαλατσίου περιλαμβάνει την πρώτη μάχη της Μολδοβλαχίας ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους και είναι εκεί όπου χύθηκε το  πρώτο αίμα του Εικοσιένα.  Η συγκίνηση ήταν μεγάλη όταν η πρόεδρος κ. Ροδόκλια Ζαφειροπούλου  μας διηγήθηκε την ιστορία των ελλήνων, κυρίως από την Ιθάκη και την Κεφαλονιά, που μεγαλούργησαν στην περιοχή ως ναυτικοί, έμποροι σιτηρών, πλοιοκτήτες, βιομήχανοι.  Άρχοντες μια άλλης εποχής, άφησαν το στίγμα τους, τον πολιτισμό και την κουλτούρα, την οποία προσπαθεί ο σύλλογος να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές.

Το πρόγραμμα Erasmus+ έδωσε την ευκαιρία σε όλους εμάς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, να επικοινωνήσουμε, να συνεργαστούμε, να κάνουμε νέους φίλους και να ανταλλάξουμε απόψεις. Η  συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus+ προάγει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες όσων συμμετέχουν σε αυτά και ωφελεί ποικιλοτρόπως τα άτομα, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους οργανισμούς και την κοινωνία στο σύνολό της, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ86)

 Μαθητικό Φεστιβάλ-Ημέρα Δράσης με τίτλο «Μαζί!» 

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στο Μαθητικό Φεστιβάλ-Ημέρα Δράσης με τίτλο «Μαζί!» τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, ώρα 10:30-12:30 στους χώρους του κινηματογράφου του Δημοτικού Θεάτρου Το φεστιβάλ διοργανώθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση  σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων και περιελάμβανε:

α) παρουσιάσεις εργασιών των σχολείων και δρώμενα,
β) βιωματικά εργαστήρια για παιδιά

Την εμψύχωση των εργαστηρίων είχαν οι : Αντονέλλα Χήρα, Ειρήνη Γκότση και Σόνια Ντόβα

Μαθητές και μαθήτριες δούλεψαν πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιά εργάστηκαν πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την  κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Η συνάντηση αυτή είχε ως στόχο τη διάχυση της δουλειάς των παιδιών, θεατρικά, μουσικά δρώμενα, αφίσες, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ζωγραφική τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δουλειές των συμμαθητών τους, βίντεο, μουσική, θεατρικό, αλλά και να συμμετάσχουν οι ίδιοι σ΄ ένα δρώμενο δημιουργίας μιας στατικής εικόνας με τα σώματά τους αναπαριστάνοντας ένα από τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία πολλές φορές καταπατούνται.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ86) και Μπλούνα Καλλιόπη (ΠΕ03).

P14: Daily K ACTIVITY – Καθημερινή Κ δραστηριότητα

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ /KA229 “Fit 4 Life” που υλοποιεί το σχολείο μας από το 2020 -23 οι μαθητές παρακινούνται να ασκούνται ανάμεσα στα διαλείμματα ή όποτε έχουν ελεύθερο χρόνο κάνοντας κάποιες ασκήσεις ή τρέχοντας γύρω-γύρω στην αυλή του σχολείου. Ο γυμναστής του σχολείου μας κ. Πατσιάνης Ηλίας βοηθάει τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας να διατηρούνται σε φόρμα και να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η καθημερινή άσκηση στην ζωή τους ώστε να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία.

ERASMUS+/”Fit4Life” – 4η διακρατική συνάντηση στα Σκόπια

Στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η  4η διακρατική συνάντηση του έργου Erasmus+/K229 “Fit 4 Life”, από 27 έως 31 Μαρτίου 2023. Στη συνάντηση  συμμετείχαν  επτά μαθητές/-τριες: Φυσικόπουλος Ευάγγελος, Αποστολάκη Αναστασία, Σκαπέτη Αθανασία, Σελέκου Ελένη-Αργυρώ (Γ΄τάξη), Πάντου Ηλιάνα, Περιστέρη Ελισάβετ (Β΄τάξη), Σουλιώτη Ελένη (Α΄τάξη) και δυο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας: Μαγαλιού Καλλιόπη (υπεύθυνη υλοποίησης του έργου) και Τσαγκαδόπουλος Χαράλαμπος  (μαθηματικός).

Οι μαθητές/-τριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών  έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του προγράμματος «Έτοιμος για τη Ζωή», το οποίο αποτελεί  μια συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ σχολείων. Το έργο έχει  σκοπό να  προάγει την ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών, την ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού, της υγιεινής  διατροφής, της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στο σχολείο υποδοχής, OOU Kiril Pejcinovikj, στα Σκόπια, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των  εταιρικών σχολείων (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα και Ισπανία) συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δραστηριότητα παρουσίασης των συναισθημάτων μέσα από την υποκριτική τέχνη, το τραγούδι και την κίνηση. Στόχος της δραστηριότητας ήταν να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές μας πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζουν, να μοιράζονται τα συναισθήματά τους και να μπορούν να τα διαχειριστούν. Η ελληνική ομάδα παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το μικρό θεατρικό «Το νησί των συναισθημάτων» («The story of the island of feelings») την οποία προετοίμασαν με την καθοδήγηση και την αμέριστη υποστήριξη  της κ. Αντονέλλας Χήρα (ηθοποιού- σκηνοθέτιδος) την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και ν’ ανταλλάξουν τα διαδραστικά  βιβλία για την διαχείριση του θυμού (Lapbooks for Anger Management) τα οποία δημιούργησαν οι ίδιοι, να παίξουν ομαδικά παιχνίδια  και να χορέψουν ζούμπα.

Η ξενάγηση στο κέντρο της πόλης με τον ποταμό Vardar (που εκβάλει στον Θερμαϊκό κόλπο ως Αξιός), την παλιά οθωμανική αγορά (Stara čaršija) αλλά και η επίσκεψη στη λίμνη Οχρίδα, στο μοναστήρι του Αγίου Ναούμ, στην ανακατασκευή του προϊστορικού οικισμού Bay of Bones και στο φαράγγι Matka  θα μας μείνουν αξέχαστα.

Τέλος, κατά τις συναντήσεις των συντονιστριών των εταιρικών σχολείων αξιολογήθηκε η  μέχρι τώρα πορεία του έργου, καθορίστηκαν οι μετέπειτα εκπαιδευτικές δραστηριότητες και  έγινε ο προγραμματισμός της τελικής συνάντησης.

Το πρόγραμμα Erasmus+ έδωσε την ευκαιρία σε όλους εμάς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, να επικοινωνήσουμε, να συνεργαστούμε, να κάνουμε νέους φίλους και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Η  συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus+ προάγει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες όσων συμμετέχουν σε αυτά και ωφελεί ποικιλοτρόπως τα άτομα, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους οργανισμούς και την κοινωνία στο σύνολο της, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Όλες οι δραστηριότητες  της συνάντησης αλλά και γενικότερα του έργου  υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου Http://3gym-trikal.tri.sch.gr και στην ιστοσελίδα του έργου  https://erasmusfit4life.weebly.com/

Μαγαλιού Καλλιόπη, καθηγήτρια πληροφορικής-μαθηματικός

Υποδιευθύντρια-Υπεύθυνη υλοποίησης του έργου

Διαβάστε τις εντυπώσεις για το ταξίδι της μαθήτριας της Α΄ Γυμνασίου Ελένης Σουλιώτη:

Δείτε εδώ το βίντεο που ετοίμασε για την συνάντηση, ο καθηγητής μαθηματικών του σχολείου μας, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας, κος Τσαγκαδόπουλος Χαράλαμπος

https://youtu.be/BKP4ooxAdDo

https://www.trikalaola.gr/to-3o-gymnasio-trikalon-sti…/

https://www.trikalaidees.gr/%cf%84%ce%bf-3%ce%bf-%ce%b3…/

https://trikalaculture.gr/%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/%cf%84%ce%bf-3%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%cf%8c%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5/

https://www.trikalanews.gr/to-3o-gymnasio-trikalon-stin-voreia-makedonia/

P26: GAMES played around the WORLD-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ “Fit 4 Life” μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσίασαν παιχνίδια που παίζονταν παλιότερα στις γειτονιές- αλάνες και τώρα σχεδόν εξαφανίστηκαν. Τα παιδιά μας όχι μόνο παρουσίασαν τα παιχνίδια αλλά και τα έπαιξαν στην αυλή του σχολείου μας.

Οι περισσότεροι/-ες μαθητές/-τριες στη σημερινή εποχή βρίσκονται καθηλωμένοι/-ες για πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη οπότε η  κίνηση και το ομαδικό πνεύμα που υποστηρίζουν αυτά τα παιχνίδια  είναι μια σημαντική παράμετρος στη ζωή των παιδιών για την ενίσχυση της σωματικής και πνευματικής τους ανάπτυξης, για χαρούμενη διάθεση και αισιοδοξία.

Ευχαριστώ πολύ την κ. Μπλούνα Καλλιόπη μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του έργου που βοήθησε για την πραγματοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας αλλά και τα παιδιά που συμμετείχαν με πολύ μεγάλη προθυμία, με συνεργατικό πνεύμα και χαρά.

Η υπεύθυνη υλοποίησης του έργου

Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ86)

https://youtu.be/rQfplM8zyQY

P29-Fit 4 Life: Επίσκεψη στον ΣΟΧΤ – Γνωριμία με το άθλημα της αναρρίχησης

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, “Fit 4 Life”, την Δευτέρα 6/2/2023, επισκεφτήκαμε τον Σύλλογο Ορειβασίας, Χιονοδρομίας του Ν. Τρικάλων (ΣΟΧΤ) στις εγκαταστάσεις του στον Μύλο Ματσόπουλου για να γνωρίσουν οι μαθητές/-τριές μας το άθλημα της αναρρίχησης.

Η ενασχόληση με οποιοδήποτε άθλημα μόνο καλό μπορεί να κάνει στα παιδιά μας εφόσον μπορεί να διαπλάσει το σώμα τους αλλά και τον χαρακτήρα τους, μαθαίνοντάς τους να είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο, να ακολουθούν κανόνες, να συνεργάζονται, να διασκεδάζουν.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του συλλόγου, αλλά και να εξασκηθούν στην Κλειστή Αναρριχητική Πίστα με την ποικιλία αναρριχητικών επιφανειών που διαθέτει.

Ευχαριστούμε πολύ την πρόεδρο του συλλόγου, κ. Μαργαρίτη Γιώτα που με προθυμία μας υποδέχτηκε στον χώρο καθώς και την κ. Χριστίνα Κιούκη, προπονήτρια αναρρίχησης, που με τόση υπομονή και υπευθυνότητα βοήθησαν τους μαθητές/-τριες να δοκιμάσουν διάφορες πίστες, να μάθουν βασικές αναρριχητικές τεχνικές και τεχνικές ασφάλισης.

Η υπεύθυνη υλοποίησης του έργου

Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ86)

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

https://youtu.be/HeJbrfiDoiE

P20: COOKING YOUTUBE CHANNEL-Advice from our wise grandmas

Συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/KA229 “Fit 4 Life” δημιούργησαν βίντεο με διατροφικές συμβουλές αλλά και την εκτέλεση παραδοσιακών και όχι μόνο συνταγών. Οι μικροί μαθητές μας πήραν συνέντευξη αλλά και μαγνητοσκόπησαν την δημιουργία φαγητών και γλυκών από συνταγές που έμαθαν από την γιαγιά τους ή και άλλα αγαπημένα πρόσωπα του σπιτιού τους. Απολαύστε τις δημιουργίες τους!!!!

Υγιεινή σαλάτα από τις μαθήτριες Τζώκα Σοφία και Τζιώκα Άννα-Μαρία του Γ΄4

Δείτε εδώ το βίντεο για μελομακάρονα του μαθητή Φυσικόπουλου Ευάγγελου της τάξης Γ5

https://youtu.be/IoPo5ZW455I

Δείτε εδώ το βίντεο για συμβουλές υγιεινής διατροφής του μαθητή Γιώργου Λεβέντη της τάξης Β1

https://youtu.be/5jUWOZimTRo

Δείτε εδώ το βίντεο για τζατζίκι των μαθητριών Σελέκου Ελένης- Αργυρώ και Σκαπέτη Αθανασίας της τάξης Γ3

Δείτε εδώ το βίντεο για το βάψιμο Πασχαλινών αυγών από τον μαθητή της Β1 τάξης Κοκκώνη Μάξιμο

Δείτε παρακάτω το βίντεο για τρουφάκια των μαθητριών Ζαμπούρα Μαρία- Ηλιάνα και Αποστολάκη Αναστασία της Γ΄ τάξης

P29: The HEROES in SPORT

Μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα erasmus+ “Fit 4 Life” δημιούργησαν παρουσιάσεις με τους εθνικούς και διεθνείς ήρωες στα σπορ.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν να αναζητήσουν και να γνωρίσουν οι μικροί μαθητές μας κυρίως τους αθλητές της χώρας μας, όχι μόνο του παρόντος αλλά και του παρελθόντος. Η διερεύνηση της ζωής τους, των αγώνων που έδωσαν αλλά και των επιτευγμάτων τους, είχε ως σκοπό να εμπνεύσει τα παιδιά μας, ώστε να αγωνίζονται στη ζωή τους και να ζητάνε από τον εαυτό τους πάντα κάτι περισσότερο, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων τους. Τα υγιή πρότυπα, όπως αυτά των αθλητών, που μέσω της ευγενούς άμιλλας αγωνίζονται με δύναμη ψυχής για την κατάκτηση της κορυφής, μόνο καλό μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές μας.

Η υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος

Μαγαλιού Καλλιόπη ΠΕ86

Ακολουθούν μερικές από τις παρουσιάσεις των παιδιών:

P22: ANGER management LAPBOOK

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Fit 4 Life” μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιούργησαν LAPBOOKS με τίτλο “Διαχείριση του θυμού” απαντώντας στις ερωτήσεις: Πόσο δυνατός είναι ο θυμός μου; -Τι με κάνει να θυμώνω; – Ποιες είναι οι στρατηγικές αντιμετώπισης του θυμού μου;

Τα παιδιά μας εκφράστηκαν δημιουργικά και δημιούργησαν πραγματικά πρωτότυπα, πολύχρωμα και ενδιαφέροντα διαδραστικά βιβλία- φακέλους που αναφέρονται στο θέμα. Τα βιβλία αυτά παρουσίασαν στους συμμαθητές τους και εισέπραξαν τον θαυμασμό και το χειροκρότημά τους.

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να σκεφτούν για την συναισθηματική κατάσταση του θυμού, τις επιπτώσεις στις ανθρώπινες σχέσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Η υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος

Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ 86)

“Stand – up Symphony”

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης “Stand – up Symphony” παρακολούθησαν μαθητές/-τριες του Γ3 τμήματος την Πέμπτη 1/12/2022, 11.30 -12.20 μαζί με άλλα 360 σχολεία της χώρας.

Το live streaming εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κ.Ο.Θ. μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια δια ζώσης συναυλίας από την Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μέσω link που στάλθηκε στο σχολείο μας. Ο κωμικός Δημήτρης Δημόπουλος απάντησε με αστείρευτο χιούμορ σε ερωτήσεις, όπως: «Ποιος είναι ο κώδικας συμπεριφοράς σε μία συναυλία συμφωνικής μουσικής;» ή «Πώς άλλαξε ο τρόπος που ακούμε μουσική τον τελευταίο αιώνα;». Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα αγαπημένο πρόγραμμα όπου μουσική και κωμωδία συνέπραξαν μοναδικά με ευφάνταστο τρόπο!
Διεύθυνση Ορχήστρας: Φαίδρα Γιαννέλου
Κείμενα – παρουσίαση: Δημήτρης Δημόπουλος

Υπεύθυνες καθηγήτριες

Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ86)

Κίτρου Ευαγγελία (ΠΕ79)