Σχολικές εκδηλώσεις

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2Ο14

Μια εξαιρετικά συγκινητική , πατριδολατρική γιορτή διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο 3ο  Γυμνάσιο Τρικάλων, την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014.

Η Επέτειος της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης αισθητοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ από μαθητές και εκπαιδευτικούς   μέσα από λογοτεχνικά κείμενα, παρουσιάσεις, αφηγήσεις, ποιήματα, τραγούδια, χορούς και αξέχαστες, παλιές μελωδίες? Όλα  τα δομικά στοιχεία της γιορτής  μας μετέφεραν την ατμόσφαιρα των ηρωικών, σκληρών , πέτρινων μα συνάμα  αναστάσιμων  εκείνων χρόνων που το Ελληνικό  Έθνος επανερχόταν, μετά από απουσία αιώνων, στο προσκήνιο της  Ιστορίας?Όπως ο στρατηγός Μακρυγιάννης, επιμένοντας στο «είμαστε στο εμείς»,  εμφαντικά τονίζει τη σημασία της συνεργασίας, έτσι και οι αξιέπαινοι συντελεστές της γιορτής μας (κ. Δημάδης Ηλίας, Τέγου Αγορίτσα και Κίτρου Ευαγγελία, καθηγητές και μαθητές) απέδειξαν πως η συντονισμένη και αρμονική «συνέργεια» επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, Δ/ντρια 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Πρόγραμμα Σχολικής Εορτής 25ης Μαρτίου 2014

Οι σημαίες της επανάστασης: Παρουσίαση από την κ. Τέγου Ρίτσα

Η ιστορία της κάθε σημαίας από την κ. Τέγου Ρίτσα

Ο Φιλελληνισμός στην Ευρώπη: Παρουσίαση από την κ. Τέγου Ρίτσα ΠΕ06

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 31/1/2014

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ  23/12/2013

 

 

 

 

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΔΕΚΕΜΡΙΟΣ 2012




 

 

 

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

       Μια εξαιρετικά συγκινητική, πατριδολατρική γιορτή διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012. Η Επέτειος της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης αισθητοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα από τραγούδια, μικρά θεατρικά δρώμενα, χορούς και αξέχαστες, παλιές μελωδίες?Όλα τα δομικά στοιχεία της γιορτής καθώς και οι μεταμφιέσεις των μαθητών με ενδύματα-κοστούμια εποχής, μας μετέφεραν την ατμόσφαιρα των ηρωικών, σκληρών, πέτρινων μα συνάμα αναστάσιμων εκείνων χρόνων που το Ελληνικό Έθνος επανερχόταν, μετά από απουσία αιώνων, στο προσκήνιο της Ιστορίας?

Όπως ο στρατηγός Μακρυγιάννης, επιμένοντας στο «είμαστε στο εμείς», εμφαντικά τονίζει τη σημασία της συνεργασίας, έτσι και οι αξιέπαινοι συντελεστές της γιορτής μας (καθηγητές και μαθητές) απέδειξαν πως η συντονισμένη και αρμονική «συνέργεια» επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός,

Δ/ντρια 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Το πρόγραμμα της γιορτής:

 

 

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2011

    …Το Πολυτεχνείο δεν πρέπει να το δούμε σαν ένα τυχαίο και ξεκομμένο περιστατικό. Ο ξεσηκωμός των φοιτητών, που τον ακολούθησε αμέσως μετά ο λαϊκός ξεσηκωμός, η έκτασή του και το βάθος του δεν μπορούν να αποδοθούν σε συγκυριακά και τυχαία φαινόμενα. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να αποδοθούν σε κάποιο αυθορμητισμό. Όλα αυτά ξεκινάνε από τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Ξεκινάνε από την οικονομική και πολιτική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στη χώρα και που με την εφτάχρονη τυραννία τα προβλήματα αυτά οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο.

     Οι φοιτητές με την αγωνιστική τους δράση μπόρεσαν να συσπειρώσουν, κι αυτό έχει μεγάλη σημασία, όλες τις λαϊκές δυνάμεις και να βάλουν όλους εκείνους τους στόχους που η χούντα ήθελε να εξαφανίσει από τη συνείδηση του λαού. Το Πολυτεχνείο αναδείχτηκε το σύμβολο της ενότητας των Ελλήνων. Και είναι σημαντικό να αναφερθεί σήμερα που γιορτάζουμε τα 38 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη ότι οι Έλληνες πατριώτες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις συσπειρώθηκαν γύρω από τα κεντρικά συνθήματα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία ? Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία»….

Απόσπασμα από την ομιλία της γιορτής που επιμελήθηκαν οι  κ. Μπλούνα Πόπη, Μαθηματικός και  η κ. Ίτσιου Ελισάβετ, Φιλόλογος. 

 

 

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΜΠΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΓ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-12 ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *