Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” 2024 – Διακρίσεις μαθητών

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων, συγχαίρουν θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες  του σχολείου μας που  διακρίθηκαν  στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2024,  καθώς επίσης και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε  στις 8 Μαρτίου 2024. Οι μαθητές που διακρίθηκαν και έλαβαν Εύφημο Μνεία   για την επίδοσή τους  είναι:

ΤΑΞΗ  Γ΄

Μέρμηγκας Δημήτριος

Παπαδάκη Δήμητρα

Κοκκώνης Μάξιμος

ΤΑΞΗ  Β΄

Καραστέργιου Αικατερίνη

Αποστολίκας Αθανάσιος

Σακκά Φωτεινή

Τριγώνης Αναστάσιος

Σουλιώτη Ελένη

ΤΑΞΗ  Α΄

Παππά Κων/να

Μάντζιου Μαρία

Θανάσουλα Βασιλεία

Κουτσιβέτα Ευαγγελία

« Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες! »

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Μαυρομμάτη Ειρήνη – Φυσικός

Αθλητικές Διακρίσεις του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Στην 17η Μαθητική Αθλητική Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 με τη συμμετοχή γυμνασίων των Τρικάλων, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας κατέκτησαν την 1η θέση στο ποδόσφαιρο αγοριών και την 2η θέση στο βόλλευ κοριτσιών.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, καθώς και στον υπεύθυνο καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Πατσιάνη Ηλία. Πάντα επιτυχίες!

Αθλητική διάκριση μαθητών

Οι μαθητές  του σχολείου μας Πιάζας Θωμάς, Παπαευθυμίου Αλέξανδρος, Μπαμπλέκος Γρηγόριος και Παντέρας Αναστάσιος κατέκτησαν την 1η θέση στην Αθλητική Δράση “3 x 3 Schools”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου, μεταξύ των Γυμνασίων του Νομού.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων τους συγχαίρουν θερμά και τους εύχονται πάντα επιτυχίες.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης – Διάκριση μαθητή

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 3ου  Γυμνασίου Τρικάλων συγχαίρουν θερμά τον μαθητή Κωτούλα Απόστολο της Γ΄ τάξης, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση (Χάλκινο Μετάλλιο) στην κατηγορία των 75Kg, μετά την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης U15 και του εύχονται πάντα επιτυχίες.

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής – Επιτυχία μαθητών

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου  Γυμνασίου Τρικάλων συγχαίρουν τις μαθήτριες του σχολείου μας Αικατερίνη  Καραστεργίου της Β΄ τάξης και  Αναστασία Πλακιά της Γ΄ τάξης οι οποίες με την ομάδα ρομποτικής «RobotExperts» στην οποία συμμετέχουν, πήραν μέρος  στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Robotiada, που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2024 στο Μπρνο της Τσεχίας, όπου κατέκτησαν την 1η θέση (χρυσό μετάλλιο), μεταξύ 57  ομάδων από όλο τον κόσμο.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και πάντα επιτυχίες!

Επιτυχία στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό “Θαλής”

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου  Γυμνασίου Τρικάλων συγχαίρουν θερμά τον μαθητή Αποστολίκα Αθανάσιο της Β΄ τάξης, που διακρίθηκε  στον 84ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό “Θαλής”, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα στις 4 Νοεμβρίου 2023.

Του εύχονται καλή συνέχεια και καλή επιτυχία και στην επόμενη φάση του διαγωνισμού «Ευκλείδης», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2024.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής “Αριστοτέλης” 2023 – Διακρίσεις μαθητών

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2023,  που διοργάνωσαν το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, με την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας,  διεξήχθη στις 10 Μαρτίου 2023.

Στον διαγωνισμό διακρίθηκαν και έλαβαν Βραβείο Αριστείας  (με βαθμολογία πάνω από 50%)  οι κάτωθι μαθητές/τριες  του σχολείου μας, με φθίνουσα σειρά βαθμολογίας:

Γ΄  ΤΑΞΗ

Παπασπύρου Αναστασία

Θανάσουλας Παναγιώτης

Αποστολίκας Κωνσταντίνος

Β΄ ΤΑΞΗ

Κοκκώνης Μάξιμος

Μέρμηγκας Δημήτριος

Μόσχοβος Αλέξανδρος

Παπαδάκη Δήμητρα

Α΄ ΤΑΞΗ

Σακκά Φωτεινή

Τζέλης Διογένης – Παρασκευάς

Ψωφάκης Κωνσταντίνος

Καραστέργιου Αικατερίνη

Σουλιώτη Ελένη

Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων,

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους !                    

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Μαυρομμάτη Ειρήνη – Φυσικός

16η Μαθητική Αθλητική Συνάντηση-Εκπαιδευτήρια “ΑΘΗΝΑ”

Η ομάδα ποδοσφαίρου των αγοριών και η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών κατέκτησαν την 1η θέση στην 16η μαθητική αθλητική συνάντηση που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια “ΑΘΗΝΑ” στο αθλητικό κέντρο ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ. Στην συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/5/2023 συμμετείχαν όλα τα Γυμνάσια της πόλης των Τρικάλων. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες τους/τις μαθητές/-τριες του σχολείου μας καθώς και στον προπονητή των ομάδων καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Πατσιάνη Ηλία(ΠΕ11).

34ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Ο σύλλογος των καθηγητών του σχολείου μας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή του σχολείου μας Μήτσιο Μάριο (τμήμα Β2) για την επιτυχία του στην Α΄ φάση του 34ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής. Η συμμετοχή του αυτή καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για τον τομέα του προγραμματισμού υπολογιστών και την κατάκτηση της γνώσης.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και στην Β΄ φάση του διαγωνισμού http://www.pdp.gr/default.asp?pid=1&la=1
Πάντα επιτυχίες, πάντα ψηλότερα!

Μαγαλιού Καλλιόπη,

καθηγήτρια πληροφορικής (ΠΕ86)

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2022

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) διοργανώνει:

• τον 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου

Ο  Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2022 και για τις τρεις τάξεις, θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις:

Α΄ Φάση: Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 – ώρα 9:30 π.μ. Εξ Αποστάσεως

Β΄ Φάση: Σάββατο 16 Απριλίου 2022 – ώρα 9:30 π.μ. Εξεταστικά Κέντρα

Στην Β΄ Φάση θα προκριθούν όσοι/ες μαθητές/τριες συγκεντρώσουν συγκεκριμένη βαθμολογία στην Α΄ Φάση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής αλλά βραβεία θα απονεμηθούν μόνο σε όσους διακριθούν κατά την Β΄ Φάση.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ατομκή φόρμα που ακολουθεί προκειμένου να λάβουν μοναδικό κωδικό ανά email με τον οποίο θα μπορέσουν να διαγωνιστούν κατά την Α΄ Φάση.

Η φόρμα για το Γυμνάσιο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKRDzf4PlsUrRlVQooqdHrqT9LDqTkE8_fpYWIHT5bDyrFqA/viewform

Τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο λόγο πέρα από την αποστολή κωδικών για την συμμετοχή στον διαγωνισμό και για την συνολική επικοινωνία γύρω από αυτόν.

Η ύλη για την πρώτη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής 2022 περιγράφεται ανά τάξη παρακάτω και θα ακολουθηθούν οι οδηγίες διδασκαλίας κάθε ενότητας, όπως έχει εισηγηθεί το ΙΕΠ και έχει ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘ.

Α΄ Γυμνασίου:

 1. Μετρήσεις Μήκους – Η Μέση Τιμή
 2. Μετρήσεις Χρόνου – Η Ακρίβεια
 3. Μετρήσεις Μάζας – Τα Διαγράμματα – Πυκνότητα
 4. Μετρήσεις Θερμοκρασίας – Η Βαθμονόμηση
 5. Από τη Θερμότητα στη Θερμοκρασία – Η Θερμική Ισορροπία

Β΄ Γυμνασίου:

 1. Εισαγωγή
 2. Κινήσεις
 3. Δυνάμεις
 4. Πίεση (μόνο οι παράγραφοι 1 και 4.2)

Γ΄ Γυμνασίου:

 1. Ηλεκτρισμός
 2. Ηλεκτρικό Ρεύμα
 3. Ηλεκτρική Ενέργεια

• Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τις 4/3/2022.

• Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, ΤΚ 10680 Αθήνα, τηλ: 2103635701, 2103610690, e-mail: eef.pan.diag@gmail.com

• Πληροφορίες και παλαιά θέματα (με τις λύσεις τους) των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής Γυμνασίου, και των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής υπάρχουν στον δικτυακό τόπο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών: https://www.eef.gr/news-blog.php?cat=49

• Οι πρωτεύoντες μαθητές κάθε τάξης θα βραβευθούν σε ειδικές εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Φ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://eef.gr/articles/1i-anakoinwsi-panelliniou-diagwnismou-gymnasiou-2022-formes-symmetoxis-yli