Διάκριση μαθητών του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων στη Φυσική

 

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) στις 11/3/2017,  μεταξύ των πρωτευσάντων μαθητών, από το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων διακρίθηκαν οι μαθητές: 

Α΄ Τάξη  (σε σύνολο 606 πρωτευσάντων) 

 1. Κουτσαμπελούλη Λεμονιά  (σειρά 184) –  3ο Βραβείο Αριστείας
 2. Διαμαντής Θρασύβουλος    (σειρά 327)  – 3ο Βραβείο Αριστείας 

Β΄ Τάξη  (σε σύνολο 360 πρωτευσάντων) 

 1. Γιώτας Αθανάσιος    (σειρά 165)  – 3ο Βραβείο Αριστείας
 2. Τζέλιου Ελένη           (σειρά 233)  -  Εύφημος Μνεία
 3. Σταφυλά Στυλιανή-Φιλοθέη   (σειρά 307)   -  Εύφημος Μνεία 

Γ΄ Τάξη  (σε σύνολο 298 πρωτευσάντων) 

 1. Μόσχοβος Γεώργιος   (σειρά 101)  –  3ο Βραβείο Αριστείας 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων τους συγχαίρει θερμά και τους εύχεται  καλή πρόοδο και πάντα  επιτυχίες.

                                                                   

Πρωταθλήτρια η ομάδα ποδοσφαίρου του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Την Κυριακή, στις 7/5/2017, το 3ο  Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετείχε στην  “13η Μαθητική Αθλητική Συνάντηση Ποδοσφαίρου Junior”, η οποία διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από τα “Εκπαιδευτήρια  Αθηνά”.

Η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών του σχολείου μας κατέκτησε την 1η θέση και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια ομάδα, μεταξύ των γυμνασίων που συμμετείχαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου Junior.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου τους εύχεται «Θερμά Συγχαρητήρια» και πάντα επιτυχίες.


Διάκριση μαθητή στα Μαθηματικά

Ο μαθητής του σχολείου μας  

Μόσχοβος Γεώργιος  της  Γ΄ Τάξης

διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών  «Ο Ευκλείδης»,  που διοργανώθηκε από την  Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) στις 28 Ιανουαρίου 2017. Προκρίθηκε έτσι στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που είναι η Ελληνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «Ο Αρχιμήδης», που θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου τον συγχαίρει και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια των προσπαθειών του.

 

Διάκριση μαθητών στα Μαθηματικά

Οι μαθητές του σχολείου μας  

 1.  Μόσχοβος Γεώργιος     της     Γ΄ τάξης  
 2.  Μπαμπανάρα Ναταλία   της     Β΄ τάξης

διακρίθηκαν στον 77ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  «Ο Θαλής»,  που διοργανώθηκε από την  Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ)  στις 12 Νοεμβρίου 2016 και προκρίθηκαν για τη δεύτερη (2η) φάση του διαγωνισμού  που είναι «Ο Ευκλείδης»   και θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων τους συγχαίρει και τους εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια των προσπαθειών τους.

Συγχαρητήριο

Ο σύλλογος διδασκόντων  του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων συγχαίρει θερμά την μαθήτρια της Β΄ τάξης,  Βουτσελά Ελένη, η  οποία κέρδισε το  »1ο Ειδικό Βραβείο πρωτότυπης καλλιτεχνικής κατασκευής»   στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας Γυμνασίου.  Ευχόμαστε καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Εντυπώσεις από την εξερεύνηση του Πλούτωνα» και το  Φεστιβάλ για την παρουσίαση των εργασιών πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια Ευβοίας στις 25 Ιουνίου 2016. Η εργασία της μαθήτριας ήταν μακέτα η οποία παρίστανε τον πλανήτη Πλούτωνα με τους δορυφόρους του. Η παρουσίαση της εργασίας φαίνεται εδώ:

Διαγωνισμός Αστρονομίας-Μακέτα-ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥ

                                                                               Ο Διευθυντής

                                                                        Γκούτας Κων/νος  –  ΠΕ11

Συγχαρητήριο

 Ο σύλλογος διδασκόντων  του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων συγχαίρει θερμά τους παρακάτω μαθητές του σχολείου μας,  οι οποίοι διακρίθηκαν στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου, που διενεργήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016:

 1.   Τζέλιου  Ελένη  –   Α΄ Γυμνασίου,  που βραβεύεται.
 2.    Πατουλιώτης  Ιωάννης  –   Α΄ Γυμνασίου,  που παίρνει έπαινο.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες, καθώς επίσης θερμά συγχαρητήρια στις οικογένειές τους.

                                             Ο Διευθυντής

                                                                        Γκούτας Κων/νος  –  ΠΕ11

Συγχαρητήριο

Ο σύλλογος διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων συγχαίρει θερμά την μαθήτρια της Γ΄ τάξης του σχολείου μας  Μιχαηλίδου Μαρία για την εξαιρετική της επίδοση στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα  »Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016, όπου διακρίθηκε και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η τελετή βράβευσης  έγινε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Ευχόμαστε καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες, καθώς επίσης θερμά συγχαρητήρια στην οικογένειά της.

                                                                                                                                                                                                                                                 Ο Διευθυντής                                                                                                                 Γκούτας Κων/νος – ΠΕ11

 

Συγχαρητήριο

     Ο σύλλογος διδασκόντων  του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων συγχαίρει θερμά τους παρακάτω μαθητές του σχολείου μας,  οι οποίοι διακρίθηκαν στον 76ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών   «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»   και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού,  την 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα  »Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»,  που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016:

 1.   Δασκάλου  ΕλένηΒ΄ Γυμνασίου
 2.   Μιχαηλίδου  Μαρία – Γ΄ Γυμνασίου
 3.   Μπαμπανάρα  Μαριάννα – Γ΄ Γυμνασίου
   Ευχόμαστε καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στη συνέχεια των προσπαθειών τους, καθώς επίσης θερμά συγχαρητήρια στις οικογένειές τους.

 

Ο Διευθυντής

Γκούτας Κων/νος – ΠΕ11

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων απευθύνω τα θερμότερα συγχαρητήριά μαςστον οξύνου μαθητή μας Τσαγκαδόπουλο Αθανάσιο της Β΄ Γυμνασίου, ο οποίος συγκαταλέχθηκε στους πρωτεύσαντες της Τάξης του με σειρά επιτυχίας 56 στους 115 κατά τον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίων που οργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Ο εν λόγω μαθητής μας, που διακρίνεται, εκτός από την εξυπνάδα του και για την εμπλοκή και ενασχόλησή του με τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου μας, μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους, καθώς ως θετικό πρότυπο τιμά και χαροποιεί με την επιτυχία του σύσσωμη τη σχολική μας κοινότητα.
Πολλά μπράβο στον ίδιο πρωτίστως, στην υπεύθυνη καθηγήτριά του κ. Μαυρομμάτη Ειρήνη που τον προετοίμασε και τον προέτρεψε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, μα και στους γονείς του, με την ευχή πάντα να έχει επιτυχίες στο πεδίο της γνώσης και της κοινωνίας.

 

Δείτε εδώ όλα τα ονόματα

Για το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Η Διευθύντρια

Ηλιάδη Αμαλία, ΠΕ02

 

Η ομάδα ecomobility του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων μετα-κινήθηκε… στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Το Σάββατο 5 Απριλίου, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Υπουργείου, γεμάτο από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, βρέθηκαν πέντε μαθητές από την οκταμελή ομάδα του σχολείου μας μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Μαγαλιού Καλλιόπη και εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η  απονομή βραβείων για το πρόγραμμα ecomobility 2013-14. Το πρόγραμμα αυτό κινητοποιεί τους μαθητές  στην προσέγγιση περιβαλλοντικών προβλημάτων και  την ευαισθητοποίηση   τους στην αναζήτηση λύσεων, με προσανατολισμό την  προώθηση της ποιότητας ζωής στην πόλη τους.  Το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα  το οποίο συντονίζει ο Εθελοντικός Οργανισμός Ecocity σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή  δεν θα πραγματοποιούνταν αν δεν είχαμε  την οικονομική συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας. Τόσο η κ. Βλάχου (πρόεδρος) όσο και η κ. Φλώρου (ταμίας) μετά τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου έκαναν δεκτό με προθυμία το αίτημά μας κι έτσι το ταξίδι έγινε πραγματικότητα.

Η ομάδα των μαθητών μας εργάστηκε για το θέμα της οικολογικής μετακίνησης στην πόλη μας  για τρεις μήνες έως την τελική παρουσίαση στις 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων. Παρήγαγε δε, αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό, που αξιοποιήθηκε για να διατυπώσει την τελική της πρόταση με σκοπό να γίνουν τα Τρίκαλα μια βιώσιμη πόλη στο θέμα των μετακινήσεων. Οι συνεντεύξεις που πήραν οι μαθητές μας από τους φορείς της πόλης, οι ζωγραφιές που δημιούργησαν, τα συνθήματα που επιννόησαν, το θεατρικό που έγραψαν, σκηνοθέτησαν και  παρουσίασαν, το τραγούδι που διασκεύασαν και ηχογράφησαν, τη χορογραφία που δημιούργησαν για να παρουσιάσουν το τραγούδι, το βίντεο που δημιούργησαν για το τραγούδι με εικόνες μετακίνησης από την πόλη μας, τα μπλουζάκια που φιλοτέχνησαν με πρωτότυπες ζωγραφιές για την παρουσίαση,καθώς και το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι που προγραμμάτισαν με θέμα την οικολογική μετακίνηση αποτελούν δείγματα της συλλογικής εργασίας των μαθητών μας  στα πλαίσια του προγράμματος. Ας σημειωθεί ότι όλο αυτό το εκπαιδευτικό  υλικό βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου μας στη διεύθυνση: http://3gym-trikal.tri.sch.gr/?p=4613

Τα προβλήματα που εντόπισαν οι μαθητές καθώς και οι προτάσεις τους για να διευκολυνθούν οι κάτοικοι των Τρικάλων στις μετακινήσεις τους δεν θέλουμε να ξεχαστούν ούτε να πάψει η ισχύ τους μετά την τελετή απονομής του 3ου βραβείου εικαστικής έκφρασης στο σχολείο μας. Στόχος μας ήταν και είναι να βάλουμε έστω ένα μικρό λιθαράκι στην επίλυση των προβλημάτων αυτής της πόλης με κατεύθυνση τη βιώσιμη ανάπτυξη και προπαντώς στην αλλαγή νοοτροπίας στους κατοίκους της. Τότε θα θεωρήσουμε ότι η εκστρατεία μας πέτυχε. 

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν σ΄αυτή την προσπάθεια.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες
Μαγαλιού Καλλιόπη(ΠΕ19)
Ψάλλα Αθανασία (ΠΕ07)