Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας: “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023 – 24 εκπονήθηκε στο σχολείο μας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο   “Επιχειρηματικότητα”   από μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων, με τους εκπαιδευτικούς   Αναγνώστου Χρήστο – ΠΕ03.50 (Μαθηματικό) (συντονιστή του προγράμματος), Κούτσικου Ιωάννα – ΠΕ02.50 (Φιλόλογο) και Τσαγκαδόπουλο Χαράλαμπο – ΠΕ03 ( Μαθηματικό). 

Δείτε την τελική παρουσίαση του προγράμματος:

Δείτε την απολογιστική έκθεση του προγράμματος:

Συμμετοχή μαθητών / μαθητριών 3ου Γυμνασίου Τρικάλων στο RUN GREECE του ΣΕΓΑΣ.

Ο Διευθυντής και Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων, συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη διοργάνωση RUN GREECE του ΣΕΓΑΣ, στη διαδρομή των 5 χλμ. την Κυριακή 26/05/2024.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν είναι:

  1. Κωνσταντέλου Σταυριάνα με χρόνο 31:20
  2. Σιαματά Αλεξάνδρα με χρόνο 31:56
  3. Παπαποστόλου Χάρης με χρόνο 34:04
  4. Σκαπέτη Παρασκευή με χρόνο 48:36
  5. Λάππα Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου με χρόνο 48:36

Υπεύθυνη Δράσης: Τριμίντζιου Αναστασία (ΠΕ79.01).

Ύλη Προαγωγικών – Απολυτήριων εξετάσεων περιόδου Ιουνίου 2024

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” 2024 – Διακρίσεις μαθητών

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων, συγχαίρουν θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες  του σχολείου μας που  διακρίθηκαν  στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2024,  καθώς επίσης και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε  στις 8 Μαρτίου 2024. Οι μαθητές που διακρίθηκαν και έλαβαν Εύφημο Μνεία   για την επίδοσή τους  είναι:

ΤΑΞΗ  Γ΄

Μέρμηγκας Δημήτριος

Παπαδάκη Δήμητρα

Κοκκώνης Μάξιμος

ΤΑΞΗ  Β΄

Καραστέργιου Αικατερίνη

Αποστολίκας Αθανάσιος

Σακκά Φωτεινή

Τριγώνης Αναστάσιος

Σουλιώτη Ελένη

ΤΑΞΗ  Α΄

Παππά Κων/να

Μάντζιου Μαρία

Θανάσουλα Βασιλεία

Κουτσιβέτα Ευαγγελία

« Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες! »

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Μαυρομμάτη Ειρήνη – Φυσικός

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-24 εκπονήθηκε στο σχολείο μας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης   “Οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής”   από μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων, με συντονίστρια του προγράμματος την εκπαιδευτικό   Μαυρομμάτη Ειρήνη – Φυσικό και συμμετέχοντες τους εκπαιδευτικούς Παπαευθυμίου Μαρία – Βιολόγο και Μπρέλλα  Ευαγγελία – Φιλόλογο. Στόχοι του προγράμματος ήταν:

  • Να κατανοήσουν οι μαθητές τι είναι το οικολογικό αποτύπωμα και πώς οι καταναλωτικές μας συνήθειες και ειδικότερα οι διατροφικές μας συνήθειες επηρεάζουν το περιβάλλον και τον πλανήτη μας.
  • Να μελετήσουν τις διατροφικές καταναλωτικές συνήθειες στο περιβάλλον τους.
  • Να επαναπροσδιορίσουν  τη διατροφική τους  συμπεριφορά και να αποκτήσουν συνήθειες «καλού καταναλωτή», με πιο υγιεινό τρόπο διατροφής και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.
  • Να αποκτήσουν κριτική ικανότητα σχετικά με τη διατροφική τους συμπεριφορά  και  στάση ζωής στο πλαίσιο της αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δείτε την τελική παρουσίαση του προγράμματος:

“Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala”

Μια γιορτή δημιουργίας και ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συνδιοργάνωσε η ΔΠΕ & ΔΔΕ Τρικάλων με το Δήμο Τρικκαίων και άλλους φορείς. Στόχος της δράσης ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του νομού Τρικάλων να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για το πώς σκέφτονται την έξυπνη πόλη. Η δράση είχε ως πρωταρχικό σκοπό οι μαθητές/τριες να ξεδιπλώσουν διαφορετικές πτυχές της δημιουργικότητάς τους συνδυάζοντας ανθρωπιστικές, θετικές και ψηφιακές επιστήμες σε μια γιορτή της εκπαίδευσης. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου την Παρασκευή 19/4/2024 για τους μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το σχολείο μας συμμετείχε με ένα ψηφιακό παιχνίδι με τίτλο “Η βιώσιμη μετακίνηση στην έξυπνη πόλη” που δημιούργησε ομάδα μαθητών της Β1 τάξης: Αλεξίου Κων/νος, Αποστολίκας Αθανάσιος, Βαβίτσας Χρήστος, Γούσιος δημήτριος και Σακκά Φωτεινή. Το παινίδι δημιουργήθηκε σε προγραμματιστικό περιβάλλον SCRATCH και σε σχετικό βίντεο εξηγεί οι μαθητές εξηγούν την υλοποίηση του έργου. Ολοι οι μαθητές του τμήματος Β1 συμμετείχαν στην παρουσίαση του έργου σε ειδικό περίπτερο στο χώρο της πλατείας το οποίο στήθηκε γι αυτό το σκοπό. Μοίρασαν σχετικά φυλλάδια και έκαναν επίδειξη στους επισκέπτες του περιπτέρου τον σκοπό του παιχνιδιού προσκαλώντας τους να το παίξουν.

Στόχος του παιχνιδιού ήταν να παρουσιάσουν οι μαθητές μας με τον δικό τους τρόπο την αξία της χρήσης οικολογικών μέσων μετακίνησης σε μια σύγχρονη πόλη. Έξυπνα ποδήλατα, πατίνια, λεωφορεία, αυτοκίνητα, ελεγχόμενες διαβάσεις και πάρκινγκ, μέσα μετακίνησης υποβοηθούμενα από τις τεχνολογίες αιχμής της εποχής μας (διαδίκτυο, τεχνητή νοημοσύνη) μπορούν να συμβάλουν σε μια έξυπνη βιώσιμη πόλη με ευαισθησία στην άνετη διαβίωση των πολιτών.

Υπεύθυνη καθηγήτρια για την υλοποίηση του έργου και τη συμμετοχή στη δράση ήταν η κ. Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ86).

Τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β1 συνόδευσαν στο χώρο της δράσης οι καθηγήτριες Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ86) και Πατσιατζή Ευαγγελία (ΠΕ02.50).

Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Κέρκυρα

Στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων σταδιοδρομίας και πολιτισμού μαθητές της Γ΄ τάξης πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη – εκδρομή στην Κέρκυρα και στα Ιωάννινα από 16 ως 18 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα επισκέφθηκαν την επιχείρηση Corfu Olive Tours – The Governor’s Olive Mill και την επιχείρηση Corfu Beer και ενημερώθηκαν για την επιχειρηματική λειτουργία, την παραγωγή και προώθηση – προϊόντων. Επίσης επισκέφθηκαν αξιοθέατα της πόλης της Κέρκυρας καθώς και την Εβραϊκή Συναγωγή στα Ιωάννινα.

Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί: Αναγνώστου Χρήστος, Λύτρας Αθανάσιος, Πατσιάνης Ηλίας και Πατσιαντζή Ευαγγελία.

«ΗΜΕΡΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ» για το 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ σε συνεργασία με το 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, την  «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» δηλαδή την ημέρα ευαισθητοποίησης των ανθρώπων για την κλιματική αλλαγή, πραγματοποίησαν την  «ΗΜΕΡΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ» στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.

Δείτε περισσότερα στην παρουσίαση:

Αθλητικές Διακρίσεις του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Στην 17η Μαθητική Αθλητική Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 με τη συμμετοχή γυμνασίων των Τρικάλων, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας κατέκτησαν την 1η θέση στο ποδόσφαιρο αγοριών και την 2η θέση στο βόλλευ κοριτσιών.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, καθώς και στον υπεύθυνο καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Πατσιάνη Ηλία. Πάντα επιτυχίες!