Ανακοίνωση αποτελεσμάτων μειοδοτικού διαγωνισμού προσφορών εκδρομής στη Βουλή 16-17/1/2020

 

Ανακοινώνουμε  τις προσφορές τουριστικών γραφείων:

 1. TIROGIANNIS TOURS, Καρδίτσα, 50,94 ευρώ κατ΄ άτομο
 2. HERODOTUS TOURS,   Θεσσαλονίκη, 55 ευρώ κατ΄άτομο
 3. Meteora Tours Τρίκαλα  (Πολυγένης-Τσιπόπουλος), Τρίκαλα, 47,5 ευρώ κατ΄ άτομο
 4. ΚΤΕΛ 55,10 ευρώ κατ΄ άτομο

Ο σύλλογος των διδασκόντων του σχολείου μας αναθέτει με σχετική πράξη του την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής  στο  γραφείο που μειοδότησε: Meteora Tours  (Πολυγένης-Τσιπόπουλος), Τρίκαλα, 47,5 ευρώ κατ΄ άτομο. 

Ο Δ/ντής

Γκούτας Κων/νος

Επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στη ΣΜΥ

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές μας τις δυνατότητες του επαγγέλματος του Υπαξιωματικού, να μάθουν τις απαιτήσεις και τον τρόπο εισαγωγής στη Σχολή, να δουν από κοντά τους θαλάμους διαβίωσης και την εκπαίδευση των σπουδαστών και να λύσουν οποιεσδήποτε απορίες τους. Τέλος, η επίσκεψη στο μουσείο της σχολής έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας, όπως είναι η μάχη στο Ύψωμα 731 κατά τη μάχη ενάντια στους Ιταλούς στα Αλβανικά βουνά στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη μάχη συμμετείχε το 5ο Σύνταγμα της I Μεραρχίας με άντρες που κατάγονταν κυρίως από  τα Τρίκαλα  5ου Συντάγματος της I Μεραρχίας που κατάγονταν κυρίως από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα με διοικητή, τον Δημήτριο Κασλά.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ Μπαγανά Βασίλειο, υπεύθυνο των εισαγωγικών εξετάσεων στη σχολή, για την ενδελεχή ενημέρωση  και παρουσίαση θεμάτων  φοίτησης, στατιστικών στοιχείων, διαβίωσης  και υποδομών της σχολής. Ιδιαιτέρως όμως ευχαριστούμε για  τη ζεστή φιλοξενία και την προθυμία του να ενημερώνει τους μαθητές μας για οτιδήποτε, οποτεδήποτε  χρειαστούν.

Συνάντηση γονέων και κηδεμόνων για το σχολ. έτος 2019-20

Σας προσκαλούμε στη συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας την Πέμπτη 24/10/2019 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου και τον προγραμματισμό δράσεων του συλλόγου για την φετινή σχολική χρονιά. Η παρουσία όλων των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου κρίνεται απαραίτητη.

Ο Δ/ντής

Γκούτας Κων/νος

Ενισχυτική Διδασκαλία στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σχολικό έτος 2019-2020»

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 3588 Β΄/26-09-2019 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ.
144869/Δ2/18-09-2019 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων
αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος
2019-2020». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2019-
2020 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα:
Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.
Αίτηση-Δήλωση μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας: Συν3 _Υπόδειγμα_1 αίτησης-δήλωσης μαθημάτων 2019_2020.

ErasmusDays στο 3ο Γυμνάσιο

Το  σχολείο μας  συμμετείχε στον  πανευρωπαϊκό εορτασμό των “Erasmus Days 2019” («Ημέρες Erasmus 2019») στις  11 Οκτωβρίου 2019,  με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας. Στην εκδήλωση πήραν μέρος μαθητές που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus τα προηγούμενα χρόνια και νεοεισερχόμενοι μαθητές της Α’ τάξης. Οι μαθητές παρουσίασαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Reading Without Borders» που υλοποίησε το σχολείο μας τα δυο τελευταία χρόνια και  έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετείχαν με έντυπο υλικό, power point και video. Επιπλέον, λειτούργησε έκθεση φωτογραφιών από τις δράσεις και τις μετακινήσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων erasmus+ που υλοποίησε το σχολείο μας τα τελευταία 4 χρόνια.

Η υπεύθυνη υλοποίησης των έργων κ. Μαγαλιού Καλλιόπη έκανε μια σύντομη αναφορά στα οφέλη για καθηγητές και μαθητές από τη συμμετοχή  σε τέτοια προγράμματα  καθώς και για την προστιθέμενη αξία που έχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Δημοσίευση άρθρου στο trikalaenimerosi

 

Δημοσίευση του άρθρου στο trikalaola

 

Δημοσίευση του άρθρου στο trikalanews

 

 

 

 

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου μας αθλητικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του  εορτασμού της   «6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019».

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου», κεντρικός στόχος της ημέρας ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, όπως τόνισε και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Πατσιάνης Ηλίας, στην ομιλία του με θέμα  «Άσκηση και Υγεία».

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων οι μαθητές μας αθλήθηκαν με δραστηριότητες όπως βάδην και τρέξιμο στην αυλή του σχολείου και με  αγώνες βόλεϊ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου.

Ιδιαίτερη ήταν η χαρά των μαθητών μας, καθώς είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν μαθήματα βόλεϊ από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή πετοσφαίρισης κ. Γούλα Ευθύμιο και να παίξουν με την ομάδα μαθητών του.


Διάβασμα χωρίς σύνορα για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Ολοκληρώθηκε  και ο δεύτερος  χρόνος υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/ΚΑ2 με τίτλο «Reading Without Borders» («Διάβασμα Χωρίς Σύνορα») (http://readingwithoutborders.eu/ ), στο οποίο συμμετείχε  το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων ως εταίρος. Συντονιστικό σχολείο ήταν το «Osnovno Uchilishte Hristo Smirnenski», από το Haskovo της Βουλγαρίας. Επίσης, συμμετείχαν σχολεία από άλλες 6 ευρωπαϊκές χώρες: Ιρλανδία,Πορτογαλία, Ρουμανία, Λετονία, Τουρκία και Ιταλία. Η διάρκειά του ήταν διετής, 2017-2019 και έλαβε επιχορήγηση  από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών που αποτελεί την Εθνική Μονάδα διαχείρισης του προγράμματος Erasmus+.  Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν  η προώθηση της φιλαναγνωσίας στους μαθητές μας και η υιοθέτηση  της συνήθειας του διαβάσματος τόσο ως μέσου ανάπτυξης της προσωπικότητας και της κριτικής τους σκέψης  όσο και ως  πρακτικής  απόκτησης ενός καλού και πιστού φίλου  για όλη τους τη ζωή. Επιμέρους στόχοι  του προγράμματος:

 1. Η βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής της διάστασης μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας των σχολικών ιδρυμάτων.
 2. Η δημιουργία στα παιδιά γνωστικών κι αξιακών προϋποθέσεων, ώστε να  έχουν θετικές στάσεις και συμμετοχικές συμπεριφορές, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας τους.
 3. Η ενδυνάμωση των δεσμών που συνδέουν τους λαούς και η προώθηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας.
 4. Η προαγωγή της εκμάθησης ξένων γλωσσών και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν τη χρήση των Η/Υ.
 5. Η ενίσχυση των κινήτρων των μαθητών για διάβασμα, η βελτίωση της αναγνωστικής ικανότητας ιδιαίτερα των παιδιών με αδυναμίες στο διάβασμα.
 6. Η προώθηση της ομαδικής εργασίας και της διεθνικής συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και μαθητριών των συμμετεχόντων σχολείων δια μέσου της πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης.
 7. Η προώθηση των βιβλίων ως η καλύτερη πηγή της δια βίου μάθησης και επίτευξης των επιμέρους στόχων του ανθρώπου
 8. Η προώθηση της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας μελετώντας την λογοτεχνική κουλτούρα των συμμετεχουσών χωρών.
 9. Η καλλιέργεια ατομικών ικανοτήτων, όπως αυτοπεποίθηση, κριτική σκέψη, αξιοπιστία, υπευθυνότητα, συνέπεια, προσαρμοστικότητα και πρωτοβουλία μέσω της συμμετοχής τους σε εργασίες και δράσεις.
 10. Η διάχυση της Ευρωπαϊκής κουλτούρας
 11. Η ανάπτυξη παιδαγωγικού προβληματισμού μεταξύ των εκπαιδευτικών των 8 χωρών και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τα εκπαιδευτικά συστήματα.

Η ανάπτυξη θετικών κοινωνικών δεξιοτήτων, ο αλληλοσεβασμός και το φιλικό κλίμα επιτεύχθηκαν μέσω των συνεργατικών δραστηριοτήτων μεταξύ των μαθητών μας τόσο στο σχολείο όσο και  στις διακρατικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν αλλά και του διαμοιρασμού εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια των δυο αυτών χρόνων υλοποίησης, εκτός από τις διακρατικές συναντήσεις σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία και Τουρκία, πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές  όλων των  εταιρικών σχολείων.

Μερικές από τις εντυπώσεις των μαθητών μας από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

» Ήταν μια εμπειρία ζωής. Μια σπουδαία ευκαιρία για να καταλάβουμε ότι το διάβασμα δεν γνωρίζει σύνορα. Οι λαοί μπορούν να έχουν ίδια ενδιαφέροντα και οράματα» Κοκκώνη Μαρία(Γ2)

«Θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου που έζησα αυτήν την εμπειρία! » Μπατατέγα Έβελιν (Β3)

«ERASMUS: Μία λέξη, πολλές έννοιες. Γνωριμία με νέους λαούς και ανθρώπους, συνεργασία με άλλα σχολεία, ανάπτυξη φιλίας με καινούρια παιδιά και πολλά άλλα.     Το ταξίδι στην Ιρλανδία ήταν μια εμπειρία μοναδική, την οποία δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω!» Κουτσαμπελούλη Λεμονιά

 «Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε ομαδικά παιχνίδια στο δάσος με παιδιά διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών, να συναγωνιστούμε, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε ωραία…….. Η οικογένεια που με φιλοξένησε ήταν πολύ φιλική και όλοι τους πολύ ευγενικοί. Η συμμετοχή μου στο  ταξίδι αυτό θα μου μείνει αξέχαστο και σίγουρα θα το ξαναέκανα!» Τσαγκαδοπούλου Θεοδώρα(Α3)

«Έκανα φιλίες με παιδιά από όλο τον κόσμο και ελπίζω να κρατήσουν για αρκετά χρόνια!» Μαγκούτη Βάσια (Γ2)

«Όλα τα μέλη της οικογένειες που με φιλοξένησε  ήταν ιδιαίτερα φιλικοί και χαμογελαστοί και προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να με κάνουν να νιώσω άνετα. Μετά από αυτό το συναρπαστικό  ταξίδι  επέστρεψα  γεμάτος από νέες εμπειρίες και γνώσεις όμορφες εικόνες και  περισσότερους φίλους» Ντόκος Αθανάσιος (Β2)

«Όλα ήταν μια μοναδική εμπειρία! Αποκτήσαμε νέους φίλους, είδαμε κουλτούρες και πολιτισμούς. Είδαμε από κοντά ένα άλλο σχολικό συγκρότημα, το πρόγραμμα διδασκαλίας του σχολείου και τη λογική ενός διαφορετικού εκπαιδευτικού συστήματος. Γνωρίσαμε τα ενδιαφέροντα των μαθητών άλλων χωρών,  τις συνήθειες και τις ανησυχίες των ίδιων και των οικογενειών τους. Ελπίζω το πρόγραμμα Erasmus να συνεχίσει με δυναμικότητα και να αποτελέσει το παράθυρο για επικοινωνία με άλλες εκπαιδευτικές κοινότητες και κάθε χρόνο να συμμετέχει σε αυτό μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών»  Παναγιώτης Παπασπύρου (Β2)

«Ελπίζω να κρατήσουμε για πάντα επαφή με  τα παιδιά  που γνώρισα…. Το ταξίδι μου στην Ιταλία ήταν η ωραιότερη εμπειρία της ζωής μου!» Νταϊλιάννη Τζοάννα (Γ2)

«Το ταξίδι αυτό θα μου μείνει αξέχαστο και χαραγμένο στη καρδιά μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους ανθρώπους που κάνανε αυτό το ταξίδι πραγματικότητα και ιδιαίτερα τους καθηγητές μου» Οικονόμου Γιώργος (Γ3)

«Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus+ μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σχετικά με το βιβλίο, να συνεργαστώ με μαθητές διαφορετικών τάξεων και διαφορετικών χωρών, να διασκεδάσω, να περάσω όμορφα και να αισθανθώ πολύ δημιουργική!» Διαμάντη Ευαγγελία (Α4)

 

Για το 3ο Γυμνάσιο

Η συντονίστρια του προγράμματος

Μαγαλιού Καλλιόπη, καθηγήτρια πληροφορικής (ΠΕ86)

Δημοσίευση του άρθρου στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Ν. Τρικάλων

Δημοσίευση του άρθρου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Δημοσίευση του άρθρου στα trikalaola

Δημοσίευση του άρθρου στο trikalanews

Δημοσίευση του άρθρου στο trikalavoice

Αγιασμός του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων για το σχολικό έτος 2019-20

Ο Αγιασμός  του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων για την έναρξη της  νέας  σχολικής χρονιάς  2019-20, θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου  2019  και   ώρα  9:00 π.μ.  στο προαύλιο  του σχολείου.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται σε όλους  τους μαθητές Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά.

                                                                                                     Ο Διευθυντής 

                                                                                               Γκούτας Κων/νος -ΠΕ11