Ευχές για τα Χριστούγεννα 2021

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και έγραψαν τα δικά τους μηνύματα στον τοίχο των ευχών με την εφαρμογή padlet.com.

Μ’ αυτό τον τρόπο εξέφρασαν την δημιουργικότητά τους και είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν σε συμμαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς:

Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία!

Χαρούμενο κι ευτυχισμένο το 2022 με ειρήνη για όλο τον κόσμο!

Τέλος, η ελπίδα να μας ξεχάσει ο κορονοϊός και να ζούμε χωρίς το φόβο που σκόρπισε η πανδημία εκφράστηκε στα μηνύματα που έστειλαν τα παιδιά μας!

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τις δημιουργίες των μαθητών/-τριών μας

https://padlet.com/embed/zpaf0u9ooa0e66m3

Μαγαλιού Καλλιόπη

Καθηγήτρια Πληροφορικής

P8: Musical Wonderland – Μουσική Χώρα των Θαυμάτων

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/KA2: 2020-1-BG01-KA229-079075_6 “Fit 4 Life” που υλοποιεί το σχολείο μα, μαθητές του τμήματος Β5 τραγούδησαν τα κάλαντα Χριστουγέννων με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής του σχολείου μας Κίτρου Ευαγγελίας.

Το βίντεο θα αποσταλεί στα συμμετέχοντα σχολεία του προγράμματος κι έτσι όλοι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα κάλαντα Χριστουγέννων του τόπου μας. Στο τέλος θα δημιουργηθεί ένα κοινό βίντεο με τα τραγούδια όλων των εταιρικών σχολείων το οποίο θα ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα του έργου. Έτσι, όλοι οι μαθητές θα μπορούν να απολαύσουν μουσικές και τραγούδια από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες του έργου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα των παιδιών και την καθηγήτριά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η μουσική ενώνει τον κόσμο! Χρόνια πολλά και Καλές Γιορτές σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας καθώς και στις οικογένειές τους.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο.

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για την επίδοση του παιδιού τους

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών του σχολείου μας μπορούν να επισκέπτονται το σχολείο τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού.

Εκτός από τη μάσκα που είναι υποχρεωτική για όλους, θα πρέπει να προσέρχονται μόνο εφόσον έχουν συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr).

Η καταγραφή στην παραπάνω πλατφόρμα πρέπει να γίνεται τόσο για τους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες όσο και για τους ανεμβολίαστους.

Οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες του τελευταίου εξαμήνου χρειάζεται να το δηλώνουν στην πλατφόρμα μια φορά. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προσέρχονται με rapid test της προηγούμενης ημέρας το οποίο πρέπει να δηλώσουν στην πλατφόρμα edupass.

Οι μέρες στις οποίες πρέπει να προσέρχονται είναι:

Τετάρτη και Πέμπτη

Οπωσδήποτε οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς τις ώρες των διαλειμμάτων:

9.00 -9.10

9.55-10.05

11.40-11.50

12.30-12.40

Προτείνεται στους γονείς και κηδεμόνες να συμβουλεύονται το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων του παιδιού τους πριν επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε τρόπο με το σχολείο.

Εργαστήριο καλλιέργειας δεξιοτήτων/Ζω καλύτερα – Ευ ζην


Μεσογειακή διατροφή ή πρόχειρο φαγητό;
Επιλέξαμε με τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου να προβληματιστούμε για τις διατροφικές επιλογές μας. Στην επιλογή του θέματος καταλήξαμε μετά από συζήτηση και καταιγισμό ιδεών. Η πληροφορία ότι οι Έλληνες έφηβοι είναι οι πλέον παχύσαρκοι της Ευρώπης μας οδήγησε να εξερευνήσουμε τις διατροφικές συνήθειες μας και να μάθουμε για την Μεσογειακή Διατροφή. Η Ελλάδα παραδοσιακά διαμόρφωσε διατροφικό πολιτισμό που είναι εξαιρετικά ευεργετικός για την υγεία όσων τον υιοθετούν, τη λεγόμενη “ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ”. Όμως, σήμερα άλλαξε ο τρόπος ζωής, άλλαξαν και οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων με αποτέλεσμα να επιλέγουν συχνότερα πρόχειρο, εύκολο, πικάντικο, γρήγορο, φτηνό, φαγητό.
Μέσα από τα εργαστήρια δεξιοτήτων προσπαθούμε να επαναπροσδιορίσουμε και να επανεκτιμήσουμε συνήθειες και αξίες. Ξεκινήσαμε με ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων, συγκρίσεων. Μέσα από συζητήσεις, επικοινωνία και αλληλεπίδραση των μαθητών, δημιουργήσαμε κείμενα, αφίσες, συντάξαμε το διαιτολόγιο του εφήβου. Επιπλέον, αποφασίσαμε να προετοιμάσουμε στο σπίτι ένα υγιεινό, δεκατιανό, μεσογειακό, παραδοσιακό και να το φάμε όλοι μαζί στο σχολείο. Το αποτέλεσμα ήταν όμορφο. Καθίσαμε απέναντι ώστε να βλεπόμαστε και να κουβεντιάζουμε. Ξεκινήσαμε με προσευχή, ευχαριστώντας τον Θεό για τα δώρα του. Ανταλλάξαμε ιδέες και συνταγές. Χαλαρώσαμε, χαρήκαμε, ξανοιχτήκαμε! Μερικές από τις απαντήσεις των μαθητών και μαθητριών στην ερώτηση πώς βίωσαν το εργαστήριο φαίνονται παρακάτω:


“Τέλεια!”

” Ευχάριστα!”

” Πρωτότυπα!”

” Να ξαναγίνει!”

” Ήταν κάτι διαφορετικό!”

Η υπεύθυνη εκπαιδυετικός

Παπαευθυμίου Μαρία, Βιολόγος

Ενισχυτική Διδασκαλία, σχολικό έτος 2021-22

Η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα
μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στην Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί η επίδοσή τους στο αντίστοιχο μάθημα.

Οι γονείς των μαθητών/-τριών που επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας μπορούν να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου συμπληρωμένη την αίτηση που φαίνεται παρακάτω, έως την Δευτέρα 08/11/2021.

ERASMUS DAYS

ERASMUS DAYS ΣΤΟ 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων – Τα έργα των μαθητών μας

Στις 14 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του εορτασμού ημερών Erasmus οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τα οφέλη συμμετοχής σ’ ένα πρόγραμμα erasmus, άκουσαν τις εμπειρίες μαθητών που συμμετείχαν σε παλιότερα έργα που υλοποίησε το σχολείο μας και δημιούργησαν αφίσες με θέμα : ” Τι σημαίνει για σένα το πρόγραμμα Erasmus;” Τα έργα των μαθητών εκτέθηκαν στο σχολείο μαζί με τα παραγόμενα προϊόντα της συμμετοχής των μαθητών μας στο έργο “Fit 4 Life” που υλοποιεί το σχολείο μας για τα σχολικά έτη 2021-22.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2021-22

Ο αγιασμός στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων  θα γίνει την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου στις 9.00 π.μ. στην αυλή του σχολείου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις κλπ)  Τα βιβλία θα δοθούν την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 8.15 π.μ.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου εύχονται υγεία σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους, καλή  και δημιουργική σχολική χρονιά.

P7: Dance for Health – Χορεύω = υγεία!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/ KA229 “Fit 4 Life” που υλοποιεί το σχολείο μας, ομάδα συμμετεχόντων μαθητριών δημιούργησαν και υλοποίησαν χορογραφία Zumba  με στόχο να υλοποιείται από όλους τους μαθητές και μαθήτριές μας για καλή φυσική κατάσταση του σώματος και ανάταση της ψυχής. Λίγα λεπτά Ζούμπα πριν το καθημερινό πρόγραμμα μαθημάτων κινητοποιεί το κορμί και το μυαλό για καλύτερη απόδοση σε όλες της δραστηριότητες της ημέρας! Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν! Μπορείτε να απολαύσετε το βίντεο πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: Dance for Health