Αθλητικές Διακρίσεις του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Στην 17η Μαθητική Αθλητική Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 με τη συμμετοχή γυμνασίων των Τρικάλων, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας κατέκτησαν την 1η θέση στο ποδόσφαιρο αγοριών και την 2η θέση στο βόλλευ κοριτσιών.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, καθώς και στον υπεύθυνο καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Πατσιάνη Ηλία. Πάντα επιτυχίες!

15ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος “Θανάσης Σταμόπουλος”

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων συγχαίρουν θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στον αγώνα των 5χλμ, στα πλαίσια της 15ης διοργάνωσης του Διεθνούς Ημιμαραθωνίου “Θανάσης Σταμόπουλος” που έγινε στην πόλη μας στις 10 Μαρτίου 2024.

Υπεύθυνη καθηγήτρια:Τριμίντζιου Αναστασία – ΠΕ79.01

Αθλητική διάκριση μαθητών

Οι μαθητές  του σχολείου μας Πιάζας Θωμάς, Παπαευθυμίου Αλέξανδρος, Μπαμπλέκος Γρηγόριος και Παντέρας Αναστάσιος κατέκτησαν την 1η θέση στην Αθλητική Δράση “3 x 3 Schools”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου, μεταξύ των Γυμνασίων του Νομού.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων τους συγχαίρουν θερμά και τους εύχονται πάντα επιτυχίες.

16η Μαθητική Αθλητική Συνάντηση-Εκπαιδευτήρια “ΑΘΗΝΑ”

Η ομάδα ποδοσφαίρου των αγοριών και η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών κατέκτησαν την 1η θέση στην 16η μαθητική αθλητική συνάντηση που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια “ΑΘΗΝΑ” στο αθλητικό κέντρο ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ. Στην συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/5/2023 συμμετείχαν όλα τα Γυμνάσια της πόλης των Τρικάλων. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες τους/τις μαθητές/-τριες του σχολείου μας καθώς και στον προπονητή των ομάδων καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Πατσιάνη Ηλία(ΠΕ11).

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου μας αθλητικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του  εορτασμού της   «6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019».

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου», κεντρικός στόχος της ημέρας ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, όπως τόνισε και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Πατσιάνης Ηλίας, στην ομιλία του με θέμα  «Άσκηση και Υγεία».

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων οι μαθητές μας αθλήθηκαν με δραστηριότητες όπως βάδην και τρέξιμο στην αυλή του σχολείου και με  αγώνες βόλεϊ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου.

Ιδιαίτερη ήταν η χαρά των μαθητών μας, καθώς είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν μαθήματα βόλεϊ από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή πετοσφαίρισης κ. Γούλα Ευθύμιο και να παίξουν με την ομάδα μαθητών του.


4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 Με κεντρικό σύνθημα «Αθλούμαι ? Χαρά-ΖΩ το Μέλλον» διοργανώθηκε σε όλα τα σχολεία, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017,  η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Στόχος των διαφόρων δράσεων και εκδηλώσεων, είναι η άθληση να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

Στα πλαίσια αυτής της ημέρας, στο σχολείο μας διοργανώθηκαν  διάφορες δράσεις, ώστε να ενεργοποιήσουν όλους τους μαθητές να αθληθούν αλλά και να νοιώσουν τη χαρά της άθλησης:

 • Ομιλία από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Πατσιάνη Ηλία, με θέμα σχετικό με το μήνυμα της ημέρας.
 • Αγώνες βόλεϊ σε μικρά γήπεδα, τρεις εναντίον τριών, με την  καθοδήγηση του  καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Πατσιάνη Ηλία.
 • Γυμναστική και ασκήσεις ενδυνάμωσης με την καθοδήγηση έμπειρων γυμναστών και γυμναστριών.

Πρωταθλήτρια η ομάδα ποδοσφαίρου του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Την Κυριακή, στις 7/5/2017, το 3ο  Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετείχε στην  ?13η Μαθητική Αθλητική Συνάντηση Ποδοσφαίρου Junior?, η οποία διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από τα ?Εκπαιδευτήρια  Αθηνά?.

Η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών του σχολείου μας κατέκτησε την 1η θέση και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια ομάδα, μεταξύ των γυμνασίων που συμμετείχαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου Junior.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου τους εύχεται “Θερμά Συγχαρητήρια” και πάντα επιτυχίες.


3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016 ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το σχολικό έτος 2016-17, με θεματικό άξονα «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης, χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Στα πλαίσια του εορτασμού της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και με βασικό στόχο τη συμμετοχή όλων των μαθητών σε διάφορες φυσικές δραστηριότητες, χωρίς το άγχος της νίκης, ώστε να παρακινηθούν στην υιοθέτηση ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας, στο σχολείο μας διοργανώθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

 1. Ομιλία από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Πατσιάνη Ηλία, με θέμα: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης, χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».
 2. Αγώνας ανώμαλου δρόμου, με συμμετοχή όλων των μαθητών, στην περιοχή γύρω από το σχολείο.
 3. Θεωρητική παρουσίαση και επίδειξη του αθλήματος της ρωμαϊκής πάλης από τον καθηγητή των ΤΕΦΑ κ. Τσιακάρα Νικόλαο και  μύηση των μαθητών στο άθλημα.
 4. Αγώνες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και ποδοσφαίρου με συμμετοχή ομάδων αγοριών και κοριτσιών όλων των τάξεων.
 5. Παραδοσιακά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου από μαθητές της Β ΄τάξης.
 6. Ομιλία και συζήτηση σχετική με το θέμα «Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους ? Ε? ?γωνίζεσθαι», σε μαθητές της Γ΄ τάξης.
 7. Προβολή της ταινίας, βρετανικής παραγωγής 1981, με τίτλο «Οι δρόμοι της φωτιάς»,  στους μαθητές της Α΄ τάξης.
 8. Προβολή της ταινίας, ιρανικής παραγωγής 1997, με τίτλο «Τα παιδιά του παραδείσου», στους μαθητές των Β΄ και  Γ΄ τάξεων.

Φωτογραφίες και βίντεο των  δραστηριοτήτων:

BINTEO 1o                           ΒΙΝΤΕΟ 2ο                              ΒΙΝΤΕΟ 3ο

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 5 -10 -2015

Στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού με θεματικό άξονα: “Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα”  πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

 

 • Ομιλία από τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Πατσιάνη Ηλία
 • Συμμετοχή όλων των μαθητών σε αγώνα ανώμαλου δρόμου για την προώθηση της ιδέας της συμμετοχής και όχι αναγκαστικά της διάκρισης.
 • Συμμετοχή μαθητών σε παραδοσιακά παιχνίδια-παλιότερες μορφές ομαδικών παιχνιδιών.
 • Ενίσχυση της ομαδικότητας και της συνεργασίας με συμμετοχή των μαθητών σε αγώνες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης.  (Υπεύθυνοι καθηγητές: Γκούτας Κων/νος ,Δ/ντής, Πατσιάνης Ηλίας, Μπαϊραχτάρης Κων/νος)
 • Δραστηριότητες που εντάσσονται στο πρόγραμμα “Kids Athletics”
 • Προβολή ταινίας σχετικής με τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Οι δρόμοι της φωτιάς”, στους μαθητές Α’ και Β’ τάξης από τους καθηγητές Τσαγκαδόπουλο Χ.(ΠΕ03) και Μπλούνα Κ. (ΠΕ03)
 • Συζήτηση με τους μαθητές του Β1 σχετικά με τα Ολυμπιακά και Πραολυμπιακά  αθλήματα με την καθηγήτρια Σιούλα Αφροδίτη(ΠΕ02)
 • Επεξεργασία-ανάλυση – σχεδιασμός του λογοτεχνικού κειμένου “Ο Ολυμπιακός ύμνος”, Κωστή Παλαμά στους μαθητές της Α’ τάξης από τις καθηγήτριες Μπανάσιου Ευαγγελία (ΠΕ02) και Ίτσιου Ελισάβετ (ΠΕ02)
 • Προβολή της ταινίας και animation για την αποδοχή της διαφορετικότητας  στους μαθητές του Γ3 από την υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Μαγαλιού Καλλιόπη(ΠΕ19).
 • Προβολή  ταινίας για τα “Ολυμπιακά Ιδεώδη” από την καθηγήτρια κ. Μαυρομμάτη Ειρήνη (ΠΕ04)
 • Ενημέρωση-συζήτηση για τα Παραολυμπιακά αθλήματα στους μαθητές του Γ2 από την καθηγήτρια κ. Ψάλλα Αθανασία (ΠΕ07).