Πόλεις στη Γερμανία

Δείτε εδώ την παρουσίαση

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ακούγοντας το όνομά της, το μυαλό μας πάει συνήθως σε μια χώρα οικονομικά εύρωστη μεν, τεχνολογικά προηγμένη, γεμάτη εργοστάσια και βιομηχανίες, μια χώρα όμως με γκρίζα χρώματα. Ας πάμε να γνωρίσουμε τη χώρα αυτή από λίγο πιο κοντά,  και κυρίως από την πλευρά της ιστορίας και του πολιτισμού. Πρόκειται άλλωστε για μία χώρα που έχει κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό για πολλούς σημαντικούς ανθρώπους του πνεύματος, της φιλοσοφίας, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής, του αθλητισμού  και των φυσικών επιστημών, ενώ παράλληλα πολλές πόλεις της είναι άξιες θαυμασμού, όχι μόνο για την αρχιτεκτονική, τη ρυμοτομία και την ιστορία τους, αλλά και για το πράσινο και τα χρώματά τους.

Ονόματα όπως: M. Luther, J. Gutenberg, A. Einstein, S. Freud, J.W. von Goethe, J.C.F.Schiller, Br?der Grimm, Th. Mann, B. Brecht, J.S. Bach και πολλοί άλλοι έχουν αναδείξει τη Γερμανία με το έργο και τις διακρίσεις τους.

 Πόλεις όπως: Βερολίνο, Μόναχο, Νυρεμβέργη, Χαϊδελβέργη, Στουτγκάρδη, Φρανκφούρτη, Βόννη,  Κολωνία, Βρέμη, Αννόβερο, Αμβούργο, Δρέσδη, Λειψία  και άλλες αποτελούν σημαντικούς τόπους, τους οποίους θα γνωρίσουμε μέσα από αυτό το ταξίδι!

Διαβάστε περισσότερα…

Εργασία στο μάθημα των Γερμανικών με τους μαθητές της Β΄Γυμνασίου.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ψάλλα Αθανασία, Βαλκανιώτη Αθανασία (καθηγήτριες Γερμανικής Φιλολογίας)