ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 3ΟΥ Γ/ΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΦΕ N. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το   σχολείο  μας  συμμετείχε  στην  εκδήλωση  του  ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών)  Τρικάλων με τίτλο,  «Έκθεση Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, στον χώρο του ΕΚΦΕ,  στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων.

Μαθητές της Β΄ τάξης παρουσίασαν πειράματα και απλές κατασκευές, σχετικά με την ύλη Φυσικής  Β΄  Γ/σίου, που διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν για όλους μια πολύ ενδιαφέρουσα και ευχάριστη εμπειρία. Οι μαθητές αντιμετώπισαν  το μάθημα της Φυσικής, αλλά και όλων των Φυσικών Επιστημών,  από άλλη οπτική γωνία, με πιο  διασκεδαστικό  και ευχάριστο τρόπο, μέσα από απλά πειράματα.

Προσέγγισαν θεμελιώδεις έννοιες της φύσης με τη μαγεία του πειράματος, αποδεικνύοντας πόσο ευκολονόητες και ελκυστικές μπορούν να γίνουν οι Φυσικές Επιστήμες, καθώς είναι οι επιστήμες που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητά μας και το περιβάλλον γύρω μας.

Oι μαθητές εργάστηκαν με ζήλο και παρουσίασαν τις εργασίες τους και  επιπλέον  είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν  με μαθητές άλλων σχολείων και να εμπλουτίσουν τις ιδέες και τις γνώσεις τους, παρακολουθώντας τις εργασίες. τους  Η εκδήλωση πράγματι άφησε σε όλους μας πολύ ωραίες εντυπώσεις.

                                                                         Η Υπεύθυνη Καθηγήτρια

Μαυρομμάτη Ειρήνη (ΠΕ04  Φυσικός)