“ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ;”

“ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ”

Είναι επτά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο 15χρονος Κρίστοφερ ανακαλύπτει τον Ουέλινγκτον, το μεγαλόσωμο κανίς της γειτόνισσάς του, της κυρίας Σίαρς, να κείτεται νεκρό στο γρασίδι, με μια τσουγκράνα να διαπερνά το αιμόφυρτο κορμί του.

H εικόνα του βιαίως θανατωμένου ζώου δε γεννά στον Κρίστοφερ κανένα από τα συναισθήματα που κατακλύζουν σε παρόμοιες στιγμές τους περισσότερους ανθρώπους.

Προτού προλάβει όμως καλά καλά να το σκεφτεί, βρίσκεται ο ίδιος κατηγορούμενος και κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, έχοντας χτυπήσει τον αστυνομικό που επιχείρησε να τον ανακρίνει.

Το βιβλίο του Μαρκ Χάντον μας εισάγει στην διαφορετικότητα, αποκαλύπτοντάς μας, τον διαφορετικό κόσμο των ατόμων με αυτισμό και κυρίως με σύνδρομο Asperger μέσα από τα μάτια του Κρίστοφερ ενός μαθητή γυμνασίου με ιδιαίτερη αγάπη στα Μαθηματικά .

Με αυτή την αφορμή θα αναζητήσουμε και θα ανακαλύψουμε την διαφορετικότητα σε διάφορες μορφές , με απώτερο στόχο να προβληματιστούμε και ενδεχομένως να προσαρμόσουμε την συμπεριφορά μας απέναντι στα άτομα με διαφορετικότητα.

Ένα πολιτιστικό πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2014-15

Συντονίστρια εκπαιδευτικός: Μπλούνα Καλλιόπη

 “Η διαφορετικότητα”: Παρουσίαση από τις μαθήτριες Τότη Έφη, Λάζου Βάσια, Πάνου Δάφνη, Στόκα Σταυριάνα, Παπαδημητρίου Ειρήνη, Φυσικοπούλου Αλεξάνδρα