Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ODS και ISE

 

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ODS ΚΑΙ  ISE

 

Το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετείχε   κατά τη σχολική χρονιά   2014-15   στα Ευρωπαϊκά  Προγράμματα   ODS (Open Discovery Space)  και  ISE (Inspiring Science  Education)  και αποτελεί έτσι μέλος της  ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τα προγράμματα ODS (http://www.opendiscoveryspace.eu) και ISE (http://www.inspiringscience.eu/  έχουν δημιουργήσει έναν ενιαίο διαδικτυακό εκπαιδευτικό χώρο, στην πλατφόρμα του οποίου φιλοξενούνται ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο εκπαιδευτικά αντικείμενα, διδακτικά σενάρια και εργαλεία και έχουν σαν σκοπό την προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση και την αξιοποίηση ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού.

Οι εκπαιδευτικοί  έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό (μαθησιακά σενάρια, μαθησιακές πηγές, υλικό κατάρτισης), δημιουργούν και δημοσιεύουν το δικό τους εκπαιδευτικό υλικό, μπορούν να συνεργάζονται με εκπαιδευτικούς σε όλη την Ευρώπη, να  είναι μέλη εκπαιδευτικών κοινοτήτων.

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα συνεχίζεται και για τη σχολική χρονιά 2015-16.

Η διεύθυνση του 3ου Γ/σίου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα είναι:  http://portal.opendiscoveryspace.eu/community/3o-gymnasio-trikalon-667957

Η διεύθυνση της ομάδας σχολείων στην οποία ανήκει το 3ο Γ/σιο είναι:  http://portal.opendiscoveryspace.eu/community/larisa-trikala-81-822218

Στις 25 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας συνάντηση του υπεύθυνου του προγράμματος κ. Σοφοκλή Σωτηρίου  με εκπαιδευτικούς των πιλοτικών σχολείων ISE σε Λάρισα και Τρίκαλα. Έγινε ενημέρωση για τις δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος για το 2015-16 και δόθηκαν οι Βεβαιώσεις των Σχολείων και των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα την προηγούμενη σχολική χρονιά.