To 3o Γυμνάσιο Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2016

Η 9η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στις δράσεις για τον εορτασμό αυτής της ημέρας ενημερώνοντας τους μαθητές για τους κινδύνους που διατρέχουν κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισης του διαδικτυακού εκφοβισμού και την εξασφάλιση της διαδικτυακής τους ασφάλειας. Οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α3 παρακολούθησαν βίντεο απ’ όλο τον κόσμο με αντίστοιχο περιεχόμενο,που μας πρότεινε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου. Στη συνέχεια συ

ζήτησαν σε ομάδες μια ιστορία διαδικτυακού εκφοβισμού και πρότειναν λύσεις υπό το πρίσμα ρόλων που ανέλαβαν όπως αυτών του γονιού, του ειδικού στο διαδίκτυο, του αστυνόμου, του μαθητή κ.α. Στο τέλος σημείωσαν τρόπους με τους οποίους θα προστάτευαν οι ίδιοι τους εαυτούς τους  σε χαρτάκια τα οποία κόλλησαν στον πίνακα της τάξης.

Στα πλαίσια του εορτασμού αυτής της ημέρας οι μαθητές μας Λάζου Εβελίνα και Μπάκου Στεφανία από το Β2, Κωνσταντίνος Νταϊλιάνης και Βάσια Λάζου από το Γ2, Έφη Τότη και Φυσικοπούλου Αλεξάνδρα από το Γ4 δημιούργησαν βίντεο προβολής του τόπου μας τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στους παρακάτω συνδέσμους:

Η πόλη μου:Τα Τρίκαλα

Τρίκαλα

Ο Μύλος των Ξωτικών

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και ευχές για συνεχείς δημιουργικές ενασχολήσεις.

Μαγαλιού Καλλιόπη, καθηγήτρια πληροφορικής

Υποδιευθύντρια 3ου Γυμνασίου Τρικάλων