Το 3ο Γυμνάσιο στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

   Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν στις 8 Μαρτίου 2016 μαθητές του σχολείου μας μαζί με στους συνοδούς  καθηγητές τους,  στη νέα κινητή μονάδα ενημέρωσης και εκπαίδευσης που διαθέτει ο Εθελοντικός Οργανισμός “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και η οποία βρίσκεται για μια εβδομάδα, από 7/3 ως 11/3/2016, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Οι μαθητές παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην δράση της μονάδας σχετικά με την “Ασφαλή Χρήση της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου”.

   Η νέα αυτή κινητή μονάδα ονομάζεται  “Οδυσσέας” και πραγματοποιεί οργανωμένες διαδραστικές, βιωματικές δράσεις για θέματα που απασχολούν μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Έχει σκοπό την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσω διαδραστικής πλατφόρμας, την παράδοση σεμιναρίων από εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και επιπλέον έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη.

   Οι μαθητές συμμετείχαν βιωματικά στην πολύ ενδιαφέρουσα δράση της μονάδας και αξιοποιώντας την τεχνολογία έλαβαν μέρος διαδραστικά σε μια σειρά παρεμβάσεων για την πρόληψη και την ενημέρωση σχετικά με τη σωστή και ασφαλή χρήση της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου.