Συμμετοχή των μαθητών μας στο πρόγραμμα: “Επικοινωνώ-Βιώνω-Μαθαίνω: Καλλιεργώ Δεξιότητες Ηγεσίας σε ομάδες”

Την Παρασκευή 4/11/2016 μια ομάδα φοιτητών του Αμερικανικού Κολλεγίου Derre επισκέφτηκαν το σχολείο μας  με στόχο να συμμετάσχουν από κοινού με 20 από τους μαθητές μας και 20 από το 9ο Γυμνάσιο  σ΄ένα πρόγραμμα καλλιέργειας δεξιοτήτων ηγεσίας σε ομάδες.

ΟΙ μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες  με βάση τα ενδιαφέροντά τους, αλλά και με βάση στοιχεία του χαρακτήρα τους και στη συνέχεια συμμετείχαν σε δραστηριότητες με σκοπό να οξυνθεί η κριτική σκέψη και οι ηγετικές δεξιότητές τους. Ο εντοπισμός κοινών τόπων μεταξύ των μαθητών μας και η πρόκληση του ενδιαφέροντός τους για την ανάπτυξη ομίλων και δράσεων στο σχολείο μας αποτελεί θετική αποτίμηση αυτής της επίσκεψης. 

Μαζί με τους μαθητές/τριες του σχολείου μας στο πρόγραμμα συμμετείχαν  η κ. Μαγαλιού Καλλιόπη, υποδιευθύντρια  (Καθ. Πληροφορικής ΠΕ19), και ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Γκούτας Κων/νος ( Καθ. Φυσικής Αγωγής ΠΕ11).

Την ομάδα του Deree ? Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος αποτελούσαν η διευθύντρια του Γραφείου Φοιτητικών Υποθέσεων κ. Ματθίλδη Χατζηπαναγιώτου, το ανώτερο στέλεχος του Γραφείου Φοιτητικών Υποθέσεων κ. Μαρία Λαΐου-Κωνσταντίνου και οι είκοσι τρεις φοιτητές/ριες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων: η αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Έφη Λεβέντη, ο Προϊστάμενος του  Τμήματος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης κ. Νικόλαος Μπατατέγας  και η υπάλληλος του Τμήματος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης κ. Ευριδίκη Χρηστάκου-Στάθη.