Διαγωνισμός φωτογραφίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.  Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/KA2 που διενεργεί το σχολείο μας με τίτλο “My Nationality is HUMAN”  προκηρύσσουμε  διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο “No walls, no barries” (“Όχι τείχη, όχι σύνορα”).  Κάθε μαθητής πρέπει να προσκομίσει στους υπεύθυνους καθηγητές μια πρωτότυπη φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή που θα έχει τραβήξει ο ίδιος έως την Παρασκευή 9/12/2016.  Το αρχείο θα έχει ως όνομα το επίθετο του μαθητή και το τμήμα. Η φωτογραφία μπορεί να υποστεί επεξεργασία όπως προσθήκη τίτλου ή άλλων εφέ αλλά αυτή η επεξεργασία να μην αλλοιώνει το θέμα.  Η φωτογραφία θα αφορά βασικά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως:

  •  η ισότητα ανεξάρτητα από το φύλο, χρώμα, θρησκεία, γλώσσα, εθνικότητα
  •  το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία έκφρασης, την εκπαίδευση, την υγεία, την δίκαιη μεταχείριση,
  • το δικαίωμα στο καλό φαγητό, το καθαρό και ασφαλές περιβάλλον,
  • το δικαίωμα  να ζούμε σε μια οικογένεια που   μας αγαπούν και  μας προστατεύουν,
  • το δικαίωμα στο παιχνίδι και τον ελεύθερο χρόνο.
  •  τα δικαιώματα των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και ειδικές ανάγκες καθώς και θέματα ανεκτικότητας και σεβασμού του διαφορετικού.

Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από  επιτροπή καθηγητών της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος erasmus+ και  θα δοθούν 3 βραβεία με αντίστοιχα δώρα. Το σύνολο των φωτογραφιών θα εκτεθεί  στο σχολείο μας και  το αντίστοιχο άλμπουμ θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Η παιδαγωγική ομάδα Erasmus+