Η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Την Πέμπτη 18 Μαΐου επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Η Ελένη Πριοβόλου γράφει βιβλία για μικρούς και μεγάλους από το 1986. Το 2010 με το μυθιστόρημά της Όπως ήθελα να ζήσω συγκέντρωσε μαζικά το θαυμασμό και την αγάπη του αναγνωστικού κοινού, το οποίο της χάρισε το Βραβείο Αναγνωστών. Τα βιβλία της αντανακλούν τη ζωντάνια της, την ειλικρίνειά της, τη μεγαλοψυχία της, το πάθος της για τη ζωή, την αισιοδοξία της και τη θετική της ενέργεια, καθώς και το προσωπικό της όραμα για μια κοινωνία αρμονίας που μάχεται τους αρνητικούς παράγοντες και εργάζεται για την πρόοδο, την ευταξία, τη δικαιοσύνη. Θέλοντας να εκφράσει απόλυτες αλήθειες, χρησιμοποιεί συχνά συμβολισμούς στο έργο της κι είναι αυτό που δίνει παραμυθική διάσταση ακόμα και στα βιβλία της για ενήλικες. Τα κείμενά της αποπνέουν ποιητικότητα και χαρακτηρίζονται από λογοτεχνικό κάλλος.

Γεννήθηκε  στο Αγγελόκαστρο Αιτωλίας. Σπούδασε  πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όμως βρήκε  από πολύ νωρίς καταφύγιο στις λέξεις οι οποίες αποτελούν γι αυτήν το εκμαγείο της κρυμμένης αλήθειας του κόσμου, φανερού και αφανούς. Στις λέξεις ξεσπούσε τους φόβους της, τις αναζητήσεις, τα οράματά της. Αυτές, όπως λέει η ίδια την προστάτεψαν από την πεζή καθημερινότητα γράφοντας παραμύθια και όνειρα για μικρούς και μεγάλους.

Η συγγραφέας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές μας  για  θέματα που τους απασχολούν στη σημερινή σχολική πραγματικότητα, να καταθέσει τις εμπειρίες της και να εμπνευστεί, όπως η ίδια δήλωσε, απ΄αυτούς. Επιπλέον, χάρισε τέσσερα  βιβλία της για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, τα οποία μπορούν να δανείζονται οι μαθητές μας.

Ευχαριστούμε πολύ τη συγγραφέα όπως και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία τους και ευελπιστούμε και σε άλλες δημιουργικές συνεργασίες.