Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί μαθητές μπορείτε να συνδέεστε στην ασύγχρονη πλατφόρμα (ψηφιακή τάξη eclass.sch.gr) ( https://eclass.sch.gr/), να επιλέξετε αναζήτηση μαθημάτων, Ν. Τρικάλων, 3ο Γυμνάσιο και να βρείτε ανοιχτά ή κλειστά μαθήματα ασύγχρονης εκπαίδευσης στα διάφορα μαθησιακά αντικείμενα από τους καθηγητές του σχολείου μας. Όταν το μάθημα είναι κλειστό μπορείτε να το παρακολουθήσετε μόνο αν εισέλθετε με τους κωδικούς σας από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Για να τους αποκτήσετε  θα πρέπει να έχετε κάνει εγγραφή με τη βοήθεια των γονιών σας στον αντίστοιχο σύνδεσμο  https://register.sch.gr/students/.

Ο Αριθμός Μητρώου που είναι απαραίτητος για την εγγραφή σας βρίσκεται στον έλεγχο προόδου που έχετε πάρει για το 1ο τετράμηνο. Αν δεν τον βρίσκετε επικοινωνήστε με το σχολείο  για να τον μάθετε.

Οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και την Δευτέρα 30/03/2020.

Διαβάστε αναλυτικές οδηγίες που έστειλε το ΥΠΑΙΘ με το με αριθμ. πρωτ. 39731/Δ2/20-3-2020 έγγραφο με ΘΕΜΑ: Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 1. Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.

2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα:

(α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και

(β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).

3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.

4. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.

5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει: i. Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο. ii. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική. iii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.

6. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.

7. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.

8. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.

9. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.

10. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής.

Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.

Σ.Σ.:Λόγω του φόρτου εισόδου από πολλούς μαθητές μπορεί να έχετε προβλήματα στη σύνδεσή σας και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Προσπαθήστε κάποια άλλη στιγμή κυρίως όχι ώρες αιχμής. Ευελπιστούμε να επιλυθεί το πρόβλημα. Καλή δύναμη σε όλους!