ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ WEBEX

Αγαπητοί μαθητές

από αύριο Πέμπτη ξεκινάει  δοκιμαστικά η εξ’ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση, δηλαδή με απλά λόγια η επικοινωνία μεταξύ μας μέσα σε μια εικονική τάξη, με ήχο και εικόνα.

Τι κάνετε για να συνδεθείτε ;

Θα σας αποσταλεί ένας σύνδεσμος στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των γονιών σας για τον κάθε καθηγητή/-τρια του σχολείου μας μαζί με το πρόγραμμα των μαθημάτων που μπορείτε να παρακολουθήσετε ανά ημέρα. Ο σύνδεσμος που θα αποσταλεί είναι μοναδικός για τον κάθε καθηγητή/-τρια. Δεν τον μοιραζόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε το κοινοποιούμε σε άλλους. Μπορούμε να το στείλουμε αν χρειαστεί μόνο με e-mail σε κάποιον συμμαθητή/-τριά  μας.

Ο καλύτερος τρόπος να συνδεθείτε είναι από τον φυλλομετρητή (browser: google chrome, mozilla, internet explorer κπλ) του  υπολογιστή σας αντιγράφοντας το σύνδεσμο (link) της εικονικής τάξης του καθηγητή που έλαβαν οι γονείς σας στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και μετά πατώντας το ENTER ή απλώς πατώντας πάνω σ’ αυτόν τον σύνδεσμο. Αν ο υπολογιστής  είναι φορητός διαθέτει κάμερα και μικρόφωνο. Αν είναι σταθερός και δεν διαθέτετε μικρόφωνο και ηχεία  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τ’ ακουστικά από το κινητό σας. Αν έχετε κάμερα μπορείτε να τη συνδέσετε στον σταθερό υπολογιστή σας  ή αν όχι θα ακούγεται μόνο η φωνή σας. Αν δεν διαθέτετε τίποτα από τα παραπάνω στον σταθερό μπορείτε να γράφετε στο chat και να επικοινωνείτε με τον καθηγητή σας/-τριά σας. Τέλος, αν δεν έχετε υπολογιστή μπορείτε να συνδεθείτε και από το σταθερό σας τηλέφωνο, αρκεί να μας ενημερώσετε και να σας στείλουμε ένα νούμερο αντί για σύνδεσμο (link).

Αν χρησιμοποιήσετε smartphone ή tablet τότε θα κάνετε download την εφαρμογή από το playstore και θα κάνετε εγκατάσταση. Στη συνέχεια θα δώσετε το όνομά σας και το e-mail σας και θα κάνετε join στο meeting. Θα περιμένετε μέχρι να σας αποδεχτεί ο καθηγητής.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε αναλυτικές οδηγίες του συναδέλφου καθηγητή πληροφορικής Καλύβα Νίκου

Οδηγός Μαθητή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση