ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – Κ.Ε.ΠΕ.Α Περτουλίου -Τρικκαίων

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022,  μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης παρακολούθησαν το διαδικτυακό πρόγραμμα του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α) Περτουλίου – Τρικκαίων για την Κλιματική Αλλαγή. Η σύνδεση έγινε μέσω της πλατφόρμας Webex στo εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαυρομμάτη ΕιρήνηΦυσικό.

Η Παγκόσμια Κλιματική Αλλαγή αποτελεί  ζωτικό ζήτημα του αιώνα μας για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα. Υπερθέρμανση του πλανήτη, ακραία καιρικά φαινόμενα, λιώσιμο των πάγων, άνοδος στάθμης της θάλασσας, ερημοποίηση, εξαφάνιση ειδών, κλιματικοί μετανάστες, είναι κάποιες από τις φράσεις που ακούγονται συχνά στις μέρες μας και συνδέονται άμεσα με την κλιματική αλλαγή. Καθώς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής παρατηρούνται όλο και πιο συχνά στο περιβάλλον του ανθρώπου,  είναι επιτακτική η ανάγκη συνειδητοποίησης  του προβλήματος και δράσης από όλους μας.

Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο του  Κ.Ε.ΠΕ.Α Περτουλίου – Τρικκαίων, κ. Παπαβασιλείου, για την αναλυτική και  ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

Οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις, ευαισθητοποιήθηκαν και προβληματίστηκαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο καθένας από την πλευρά του να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος. Συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και κατέγραψαν γνώσεις και  εντυπώσεις από την παρουσίαση: