Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο γάλακτος “ΤΥΡΑΣ”

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων επισκέφτηκαν το εργοστάσιο  «ΤΥΡΑΣ» της επιχείρησης ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. στα Τρίκαλα. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2023-24:   1). Αγωγής σταδιοδρομίας με τίτλο «Επιχειρηματικότητα»,   με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Αναγνώστου Χρήστο – ΠΕ0350, Κούτσικου Ιωάννα – ΠΕ0250 και Τσαγκαδόπουλο Χαράλαμπο – ΠΕ03 και    2). Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Οικολογικό Αποτύπωμα της Διατροφής» με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Μαυρομμάτη Ειρήνη – ΠΕ0401, Παπαευθυμίου Μαρία – ΠΕ0404 και Μπρέλλα Ευαγγελία – ΠΕ02.

Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την ιστορία και την εξέλιξη της μεγάλης επιχείρησης, που δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτοκομικών, αλλά και άλλων προϊόντων, τόσο   στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον ενημερώθηκαν για τα μέτρα που παίρνει η επιχείρηση για το περιβάλλον, όπως η χρήση πράσινης ενέργειας για το 50% των αναγκών της από τη μονάδα βιοαερίου που διαθέτει, την επεξεργασία των λυμάτων και τις δράσεις για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο, στο χώρο παστερίωσης, παραγωγής τυριού και γιαουρτιού, συσκευασίας των προϊόντων, γνώρισαν τον χώρο παραγωγής των προϊόντων και παρατήρησαν τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του εργοστασίου για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, την ξενάγηση και για τη φιλοξενία τους.