ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, στον πεζόδρομο της Ασκληπιού βρέθηκαν δεκάδες μαθητές για να συμμετέχουν στην έρευνα, που αφορά την ποιότητα ζωής των Τρικαλινών και όχι μόνο. Οι μαθητές μοίρασαν τα ερωτηματολόγια και οι πολίτες τα συμπλήρωσαν για να συμμετέχουν με τον τρόπο αυτό σε καλοπροαίρετη κριτική που αφορά τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου. Οι ερωτήσεις που έγιναν αναφερόταν στον ποδηλατόδρομο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα άτομα με ιδιαιτερότητες, κ.ά.

Στο   Δημαρχείο, όπου ορίστηκε η συνάντηση, ο αντιδήμαρχος κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης μίλησε στα παιδιά για τις δράσεις του Δήμου αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 (16 έως  22 Σεπτεμβρίου). Εξήγησε τις δράσεις και τον στόχο, στο πλαίσιο του φετινού συνθήματος(«επιλέγω -αλλάζω -συνδυάζω» (choose -change -combine).

Η ομάδα του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων αποτελούμενη από τους μαθητές μαθήτριες :

  1. Κλουτσάρα Αλκμήνη
  2.  Λούδα Ειρήνη
  3.  Μητράκο Νικόλαο
  4.  Μπακογιάννη Ιωάννη
  5. Μπέσιο Παναγιώτη
  6. Παπαγεωργίου Ευσταθία-Ζωή
  7. Ποντίκα Δήμητρα ? Μαρία
  8. Σελιώνη Κων/νο
  9. Σταμούλη Γιώργο
  10. Σφύρη Θεμιστοκλή

 Οι παραπάνω μαθητές/μαθήτριες, που συνόδευσε η  καθηγήτρια Αποστόλου Μαριάννα, ΠΕ05  συμπλήρωσαν περίπου 50 ερωτηματολόγια. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προξένησε η απροθυμία κάποιων περαστικών να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους έθεταν. Συμπέραναν επίσης ότι συνάντησαν αρκετούς ξένους τουρίστες ένα ποσοστό 1 στους 10  ήταν ξένοι στην πόλη μας αφού οι δέκα μαθητές του σχολείου μας συνάντησαν περίπου 5 άγγλους στους 50 περαστικούς που σταμάτησαν για τα ερωτηματολόγια.

Η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων στη συνέχεια συγκέντρωσε τα ερωτηματολόγια, τα οποία θα υποβληθούν σε επεξεργασία και θα παρουσιαστούν – συζητηθούν – αναλυθούν στους τρικαλινούς την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, τις ώρες 10.00 έως 14.00, όπου θα παρευρίσκονται οι ίδιοι μαθητές/μαθήτριες.

Στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου μας συνέχισαν τη βιωματική μάθηση μεταφερόμενοι στο Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου ο υπεύθυνος κ. Κώστας Πεταλάς τους μίλησε για την επικινδυνότητα των κινητών όταν διασχίζουν μια διάβαση πεζών, ή κινούνται με ποδήλατο, πως ελέγχουμε για να διασχίσουμε ένα δρόμο, την ένδειξη των σημάτων κυκλοφορίας και τι δείχνουν τα χρώματα. Τα παιδιά ρουφούσαν κυριολεκτικά τα όσα άκουγαν και τους άρεσε ο τρόπος προσέγγισης καθώς έγινε με ιδιαίτερο χιούμορ.

Η έκπληξή τους ήταν η βόλτα με τα αυτοκινητάκια και παρόλο που η ζέστη ήταν αφόρητη επέμειναν να ξανακάνουν βόλτα και δεύτερη φορά.

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κάκλα Βασιλική, την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Γιοντζή Ελένη, τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων κ. Γκούτα Κων/νο και τον Δήμαρχο κ.  Παπαστεργίου Δημήτριο, τους αντιδημάρχου κ. Κυρίτση Χρυσόστομο και Κωτούλα Ιωάννη του Δήμου Τρικκαίων για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους που αφορούν την ποιότητα ζωής τους.

Η Καθηγήτρια

Αποστόλου Μαριάννα, ΠΕ05