3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016 ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το σχολικό έτος 2016-17, με θεματικό άξονα «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης, χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Στα πλαίσια του εορτασμού της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και με βασικό στόχο τη συμμετοχή όλων των μαθητών σε διάφορες φυσικές δραστηριότητες, χωρίς το άγχος της νίκης, ώστε να παρακινηθούν στην υιοθέτηση ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας, στο σχολείο μας διοργανώθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

  1. Ομιλία από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Πατσιάνη Ηλία, με θέμα: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης, χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».
  2. Αγώνας ανώμαλου δρόμου, με συμμετοχή όλων των μαθητών, στην περιοχή γύρω από το σχολείο.
  3. Θεωρητική παρουσίαση και επίδειξη του αθλήματος της ρωμαϊκής πάλης από τον καθηγητή των ΤΕΦΑ κ. Τσιακάρα Νικόλαο και  μύηση των μαθητών στο άθλημα.
  4. Αγώνες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και ποδοσφαίρου με συμμετοχή ομάδων αγοριών και κοριτσιών όλων των τάξεων.
  5. Παραδοσιακά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου από μαθητές της Β ΄τάξης.
  6. Ομιλία και συζήτηση σχετική με το θέμα «Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους ? Ε? ?γωνίζεσθαι», σε μαθητές της Γ΄ τάξης.
  7. Προβολή της ταινίας, βρετανικής παραγωγής 1981, με τίτλο «Οι δρόμοι της φωτιάς»,  στους μαθητές της Α΄ τάξης.
  8. Προβολή της ταινίας, ιρανικής παραγωγής 1997, με τίτλο «Τα παιδιά του παραδείσου», στους μαθητές των Β΄ και  Γ΄ τάξεων.

Φωτογραφίες και βίντεο των  δραστηριοτήτων:

BINTEO 1o                           ΒΙΝΤΕΟ 2ο                              ΒΙΝΤΕΟ 3ο