«Περιβάλλον -Πολιτισμός -Τουρισμός: στα ίχνη του παρελθόντος με τη βοήθεια της τεχνολογίας αναζητώ ένα βιώσιμο μέλλον »

Η προστασία της φύσης και γενικότερα το περιβάλλον είναι θέματα που απασχόλησαν τον άνθρωπο από πολύ παλιά. Στη σημερινή εποχή τα ζητήματα αυτά ήρθαν στο προσκήνιο με τον πιο άμεσο και επιτακτικό τρόπο, όταν η υποβάθμιση του περιβάλλοντος άρχισε να απειλεί την υγεία και την παραγωγική ζωή του ανθρώπου. Την τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-17 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο: «Περιβάλλον -Πολιτισμός -Τουρισμός: στα ίχνη του παρελθόντος με τη βοήθεια της τεχνολογίας αναζητώ ένα βιώσιμο μέλλον».  Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορούσε  την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου σχετικά με θέματα που αφορούν τη γνωριμία του τόπου μας μέσω του διαδικτύου, την προστασία του περιβάλλοντος  και τη σημασία της τουριστικής ανάπτυξης για την κατανόηση των ανθρώπων και ανθρωπίνων σχέσεων.

Συντονίστρια: Πατραμάνη Ευαγγελία (ΠΕ05)

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Μπανάσιου Ευαγγελία (ΠΕ02)– Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ19)

Στόχοι του προγράμματος ήταν οι μαθητές:

Γνωστικοί:  Να εξοικειωθούν με την αναζήτηση στο διαδίκτυο. Να αποθηκεύουν αρχεία και να δημιουργούν παρουσιάσεις. Να κατανοήσουν την αδιάσπαστη σχέση ανθρώπου και φύσης.

Συναισθηματικοί: Να συνειδητοποιήσουν ότι η γνώση είναι δύναμη. Να συνεργαστούν και να σέβονται τους συμμαθητές τους. Να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη σεβασμού και προστασίας του ανθρωπογενούς και του φυσικού περιβάλλοντος. Να γνωρίσουν και να αγαπήσουν μέρη ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας.

Ψυχοκινητικοί: Να περπατήσουν στη φύση και να διοργανώσουν επισκέψεις. Να μάθουν να συνθέτουν και να παρουσιάζουν τις εργασίες τους. Να κατανοήσουν τις ανθρώπινες σχέσεις και τη σημασία της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας

Τελικές εργασίες μαθητών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ των μαθητών της Γ΄τάξης Τρέλλη Ν. και Μπαταβάνη Φ.

Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Εταιρίας