Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

 Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, οι οποίες διοργανώθηκαν από τον   Δήμο Τρικκαίων, από 16-22 Σεπτεμβρίου 2017.  Με στόχο την  προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας για όλους τους πολίτες και με  το σύνθημα για φέτος «Ισότιμη Μετακίνηση: Πολιτισμός και Πρόοδος», διοργανώθηκαν ποικίλες, ενδιαφέρουσες δράσεις.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων, οι μαθητές με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Μπλούνα Καλλιόπης-ΠΕ03 και Ψάλλα Αθανασίας-ΠΕ07, την Δευτέρα 18/9/2016, έλαβαν μέρος στη δράση του Σ.Ο.Χ.Τ. «Αναρρίχηση κάτω από την Κεντρική Γέφυρα Τρικάλων» και έκαναν αναρρίχηση με τις οδηγίες και την επίβλεψη μελών του συλλόγου Σ.Ο.Χ.Τ.

Εντυπώσεις μαθητών      

Στην εβδομάδα κινητικότητας που πραγματοποιείται στην πόλη μας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2017 περιλαμβάνονται πολλές δραστηριότητες. Μια από αυτές είναι και η αναρρίχηση. Το τμήμα μας  συμμετείχε σε αυτή την δραστηριότητα. Πήγαμε στην κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων. Κάτω από την γέφυρα είχε διαμορφωθεί ένας χώρος ώστε να μπορείς να κάνεις αναρρίχηση. Μαζί με το δικό μας τμήμα ήταν και ένα ακόμα ένα τμήμα από ένα άλλο σχολείο του νομού μας.

Υπήρχαν κάποια άτομα από τον όμιλο Σ.Ο.Χ.Τ. που μας εξήγησαν πώς μπορούμε να κάνουμε αναρρίχηση και μας βοήθησαν να ανέβουμε και να κατέβουμε τον τοίχο με ασφάλεια, δεμένοι με τα ειδικά σχοινιά. Στο τέλος βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία όλοι μαζί και μας δώσανε τοπικά προϊόντα σε όλους τους μαθητές.  Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία που άρεσε σε όλους μας. Ελπίζω στο μέλλον, ο δήμος και το σχολείο μας να διοργανώσουν κι άλλες τέτοιες δραστηριότητες που να μπορούμε να συμμετάσχουμε όλοι οι μαθητές.                                                  

   Κωνσταντίνος Βουτσελάς,  Α1