Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους μαθητές της Γ΄ τάξης

Την περασμένη Παρασκευή, 14 του μήνα Ιούνη, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων η τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς 2012-2013. Ουσιαστικά αποτελούσε μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους μαθητές της Γ? γυμνασίου, οι οποίοι εγκαταλείπουν τα θρανία και τις αίθουσες του γυμνασίου και ετοιμάζονται να κάνουν ένα μεγάλο βήμα στον χώρο της εκπαίδευσης. Η συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα που επικρατούσε ομολογουμένως δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Η τελετή αυτή ξεκίνησε με μια σύντομη ομιλία της διευθύντριας του σχολείου, κας Ηλιάδη Αμαλίας , η οποία ως στόχο της είχε να αποχαιρετήσει τους απόφοιτους και να τους ευχηθεί «καλή συνέχεια». Ακολούθησε ο λόγος της μαθήτριας- εκπροσώπου της Γ? γυμνασίου, Κατερίνας Γκότσιου, και το γεγονός έλαβε τέλος με την διανομή ενθυμίων από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Το απόσπασμα του ποιήματος του Γ. Ρίτσου, γραμμένο στα αναμνηστικά που μοιράστηκαν στους μαθητές, σίγουρα θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις καρδιές τους:

«Βρες  χρόνο για σκέψη-   αυτό είναι η πηγή της δύναμης.

 Βρες χρόνο για παιχνίδι-  αυτό είναι το μυστικό της αιώνιας νιότης.

 Βρες χρόνο για διάβασμα- αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης.

 Βρες χρόνο για όνειρα- αυτά θα τραβήξουν το όχημά σου ως τ? αστέρια.

 Βρες χρόνο να γελάς- αυτό είναι η μουσική της ψυχής.         

 Βρες χρόνο να είσαι παιδί-για να νιώθεις αυθεντικά ανθρώπινος.» 

Παρατίθεται η αποχαιρετιστήρια ομιλία της μαθήτριας  Κατερίνας Γκότσιου:           

           Όταν προτάθηκε στους μαθητές της Γ? Γυμνασίου να γράψουν έναν αποχαιρετιστήριο λόγο, μιας και η συγκεκριμένη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της, αποδέχθηκα την πρόταση με πολλή χαρά. Σίγουρα θα αποτελούσε μια πρόκληση για μένα και θα ήταν ο πιο όμορφος τρόπος για να τερματίσει αυτή η τρίχρονη πορεία μου στον χώρο του Γυμνασίου. Πρέπει όμως να ξέρετε πως αυτή την στιγμή δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού μέσα μου συσσωρεύεται πλήθος συναισθημάτων και αναμνήσεων από αυτά τα έτη που περάσαμε εδώ.

            Πριν λοιπόν από τρία χρόνια ήταν η πρώτη φορά που εμείς, τα λεγόμενα τότε πρωτάκια και οι σημερινοί τελειόφοιτοι, βρεθήκαμε στον προαύλιο χώρο του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων. Τα συναισθήματα μας; Ανάμεικτα. Από την μία, αισθανόμασταν περήφανοι, αφού είχαμε κάπως ?μεγαλώσει?, έχοντας αφήσει πίσω μας την πρώτη βαθμίδα εκπαίδευσης. Όμως, εκείνη η περηφάνια επισκιάστηκε στο έπακρο από τα συναισθήματα της ανασφάλειας, του φόβου και του άγχους για το αν θα καταφέρναμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του Γυμνασίου. Το πλήθος των μαθημάτων, η συνεχής εναλλαγή των καθηγητών και τα διάφορα περιβαλλοντικά προγράμματα που διεξάγονταν ήταν κάποια από τα πράγματα που μας έκαναν εντύπωση. Σύντομα όμως αυτά τα αλλόκοτα πράγματα άρχισαν να αποτελούν την ευχάριστη ρουτίνα και την καθημερινότητά μας.

            Γνωρίσαμε σταδιακά τους καινούριους συμμαθητές μας, αναπτύξαμε φιλίες, αφομοιώσαμε τον τρόπο διδασκαλίας καθενός από τους καθηγητές μας, συμμετείχαμε σε εκδρομές περιβαλλοντικού και πολιτιστικού περιεχομένου και κάπως έτσι φτάσαμε εδώ. Η ανασφάλεια μετατράπηκε σε υπέρμετρη αυτοπεποίθηση, ο φόβος σε χαρά και το άγχος σε απόλαυση. Μάθαμε, διασκεδάσαμε, γελάσαμε, και τώρα είμαστε εδώ, έτοιμοι να εγκαταλείψουμε τον γνώριμο χώρο του γυμνασίου και να βρεθούμε για μία ακόμα φορά στην δυσάρεστη θέση αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, που αναμένεται να είναι ακόμα πιο οδυνηρή από την πρώτη.

            Χωρίς να θέλω να σας κουράσω, θα ήθελα να αποχαιρετήσω τους συμμαθητές μου, με κάποιους από τους οποίους οι δρόμοι μας τώρα χωρίζουν και να διασφαλίσω πως οι ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μας.  Κλείνοντας, ένα εγκάρδιο ευχαριστώ στην διευθύντρια του σχολείου μας, κα Ηλιάδη, τον υποδιευθυντή, κο Γκούτα και σε όλους τους καθηγητές του σχολείου μας. Ιδιαίτερα όμως στους καθηγητές του τμήματός μου, ως Α?1, Β?1 και Γ?1,  για την υπομονή που έδειξαν, τις γνώσεις που μας προσέφεραν και το ταλέντο τους να μεταμορφώνουν το σχολείο σε δεύτερο σπίτι μας. Αλλά και ένα μεγάλο συγγνώμη προς εσάς, για εκείνες τις φορές που σας νευριάσαμε, σας δυσαρεστήσαμε και ίσως σας απογοητεύσαμε. Ξεχάστε αν είναι δυνατόν όλες τις κακές στιγμές, όπως άλλωστε θα κάνουμε και εμείς. Αντίο σε όλους! Κάθε χρόνο θα ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας ότι θα σας θυμόμαστε για πάντα και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περνάμε συχνά να σας βλέπουμε! Αντίο και καλό καλοκαίρι!

Try our slideshow creator at Animoto.