“Μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας”

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.
Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.
Φέτος το σχολείο μας συμμετείχε με δυο θεματικές ενότητες: α) Παιχνίδια στο Scratch και β) Δημιουργία βίντεο “My Nationality is HUMAN”
Τα παιχνίδια δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής από μαθητές της Β΄Γυμνασίου και το βίντεο δημιουργήθηκε με το λογισμικό Movie Maker στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ από μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας  για την πρωτοβουλία τους και τους ευχόμαστε να καλλιεργούν με οποιοδήποτε τρόπο τη δημιουργικότητά τους ώστε να γίνονται κοινωνοί της ολόπλευρης μάθησης.
Η υπεύθυνη καθηγήτρια
Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ19)