Το «μυστήριο της μικρής αρκούδας» στo 3ο Γυμνάσιο

 

Η παιδαγωγική ομάδα του   ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επισκέφτηκε το σχολείο μας τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και παρουσίασε το νέο δυναμικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το «μυστήριο της μικρής αρκούδας», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. στους μαθητές της Α΄Γυμνασίου.

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό παιχνίδι εκπαιδευτικού χαρακτήρα το οποίο μέσα από φωτογραφίες 360ο, ήχους άγριων ζώων και φυσικού περιβάλλοντος μεταφέρει νοητά μαθητές και εκπαιδευτικούς στο δάσος του Νυμφαίου, όπου και καλούνται να λύσουν το μυστήριο και να βρουν το αρκουδάκι. Το πρόγραμμα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και στοχεύει να διδάξει στους μαθητές τη σημασία της προστασίας όχι μόνο των άγριων ζώων, αλλά και των βιοτόπων τους αναδεικνύοντας πόσο αλληλένδετη και αλληλοεξαρτώμενη είναι η σχέση τους.
Ο γενικός σκοπός του είναι η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από παιγνιώδη τρόπο. Παράλληλα με το παιχνίδι εμφανίζονται σύντομες πληροφορίες που σχετίζονται με τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα δάση, τους οικοτόπους και για προστατευόμενα είδη της ελληνικής πανίδας όπως η αρκούδα, ο λύκος, η βίδρα και το αγριόγιδο.  Το πρόγραμμα θα αποσταλεί στο σχολείο μας για την αξιοποίησή του από τους εκπαιδευτικούς.