Γνωριμία με τη συγγραφέα κ. Τούλα Τίγκα

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας, κ. Τούλα Τίγκα, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/KA2 “Reading without borders” (“Διάβασμα χωρίς σύνορα”). Οι μαθητές μας διάβασαν τις προηγούμενες ημέρες το βιβλίο της συγγραφέως “Τα πουλιά στο χιόνι” και συζήτησαν μαζί της θέματα που αφορούσαν το περιεχόμενό του.  Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας περιγράφει μια παρέα παιδιών, στην ευαίσθητη ηλικία, πριν από την εφηβεία σε μια γειτονιά του Βόλου, γειτονιά προσφύγων. Η ιστορία ξεκινάει με χιόνι, κατάλευκο κι αστραφτερό, που σκεπάζει τα πάντα κι υποχρεώνει τα σχολεία να κλείσουν για τρεις μέρες. Ο αναγνώστης ακολουθεί  τα βήματα των παιδιών, καθώς αυτά ξετυλίγουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους και διηγούνται  ιστορίες, γεμάτες τρυφερότητα και χιούμορ, που αγκαλιάζουν μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και μετανάστες, όλους όσοι προσπαθούν να στεριώσουν σε μια γειτονιά και να περπατήσουν με σίγουρα βήματα στο δρόμο της ζωής τους. Επιπλέον οι μαθητές συζήτησαν με τη συγγραφέα και για άλλα βιβλία της, και ιδιαίτερα για το βιβλίο της ¨”Η εποχή των Υακίνθων”, απόσπασμα του οποίου υπάρχει στο βιβλίο της Α΄ Γυμνασίου. Επιπλέον, οι μαθητές συζήτησαν με τη συγγραφέα για τις  πηγές έμπνευσής της, για τον τρόπο γραφής, για τα  θέματα που διαπραγματεύεται, για το χρόνο που αφιερώνει,για  τα συναισθήματά της…

Η επίσκεψη στέφτηκε από επιτυχία, διότι πραγματικά οι μαθητές μας απόλαυσαν τη συζήτηση μαζί της που έγινε σ΄ένα οικείο , άμεσο και ευχάριστο κλίμα.

Ευχαριστούμε την κ. Τίγκα για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές μας γι αυτή την ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση.