Δράση με θέμα: «Οι Σχέσεις στην Εφηβεία» 

Την Τετάρτη, 2 Απριλίου, από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση με θέμα «Οι Σχέσεις στην Εφηβεία». Κατά την 3η διδακτική ώρα, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου μέσα από έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο, εξερεύνησαν ζητήματα που σχετίζονται με τη συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη, ανακαλύπτοντας τη σημασία των υγιών διαπροσωπικών σχέσεων στη διαμόρφωση της ταυτότητάς τους.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξία της φιλίας ως θεμέλιο εμπιστοσύνης και στήριξης,  στη διαμόρφωση της συναισθηματικής τους ωριμότητας, καθώς και σε θέματα που αφορούν τη σεξουαλικότητα, τον σεβασμό των προσωπικών ορίων και την υπεύθυνη στάση απέναντι στις διαπροσωπικές επιλογές. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της ειλικρινούς επικοινωνίας, της συναίνεσης και της καλλιέργειας υγιών και ισορροπημένων σχέσεων, που βασίζονται στον σεβασμό και την κατανόηση.

Η δράση αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να εκφράσουν σκέψεις, προβληματισμούς και απορίες, ενισχύοντας την αυτογνωσία και την κοινωνική τους ευαισθησία. Θερμές ευχαριστίες στην κα Παπαχρήστου Χρυσούλα, παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μας και την άψογη συνεργασία.

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου”, οι μαθητές του τμήματος Γ1 πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 2 Απριλίου, μια ιδιαίτερα εποικοδομητική επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, κατά την 4η και 5η διδακτική ώρα. Εκεί, μας υποδέχτηκε εγκάρδια η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, κα Ρόσσιου Τζένη, η οποία μας ξενάγησε στον συναρπαστικό κόσμο της λογοτεχνίας, αναδεικνύοντας τη σημασία της φιλαναγνωσίας στην πνευματική καλλιέργεια και την προσωπική ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη θεματική ταξινόμηση των βιβλίων, τις ποικίλες κατηγορίες τους – από κλασικά και σύγχρονα μυθιστορήματα έως παραμύθια, εγκυκλοπαίδειες και επιστημονικά συγγράμματα – καθώς και για τους τρόπους αναζήτησης και πρόσβασης στον πλούτο της βιβλιοθήκης. Παράλληλα, εξερεύνησαν νέες λογοτεχνικές προτάσεις και ανακάλυψαν τη λειτουργικότητα των αναγνωστηρίων, ιδανικών για μελέτη σε ένα περιβάλλον ηρεμίας και συγκέντρωσης.

Τέλος, ενημερώθηκαν για το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης και τη διαδικασία δανεισμού, ενισχύοντας τη διάθεσή τους να αξιοποιήσουν τις παρεχόμενες δυνατότητες. Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων για την άψογη φιλοξενία και τη διαχρονική συμβολή της στη διάδοση της γνώσης και του πολιτισμού.