Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2022

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας η παράδοση της σημαίας στην σημαιοφόρο και τους παραστάτες καθώς και η απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου μας.

Ακολούθησε η γιορτή μνήμης του ΟΧΙ και του αγώνα της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Το έπος του ’40 καταγράφηκε στις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, εμπνέει και διδάσκει εθνική ενότητα και ομοψυχία. Ας είναι η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 2022 ημέρα μνήμης και εθνικής ανάτασης και συγχρόνως φάρος ελπίδας και υπερηφάνειας για όλα όσα ως λαός πετύχαμε στο παρελθόν αλλά και για όλα όσα μπορούμε και προοριζόμαστε να επιτύχουμε στο μέλλον!

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και σε όλους τους συντελεστές αυτής της γιορτής.

Erasmus Days 2022

Την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιεί το σχολείο μας “FIT 4 LIFE” παρουσίασαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη οι μαθητές της Β΄ τάξης Κοκκώνης Μάξιμος και Ευαγγελία Ζδρένια. Τα παιδιά συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας του έργου Μαγαλιού Καλλιόπη και Μπανάσιου Ευαγγελία. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας καθώς και η υπουργός παιδείας κ. Κεραμέως.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που εκπροσώπησαν άξια το σχολείο μας. Το πρόγραμμα erasmus δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, “ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές”.

Basic table MANNERS

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Fit 4 Life” οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο έργο ερεύνησαν στο διαδίκτυο τους κανόνες καλής συμπεριφοράς στο τραπέζι και δημιούργησαν παρουσιάσεις Power Point με αυτό το θέμα. Τις παρουσιάσεις αυτές τις έδειξαν σε όλους τους συμμαθητές τους. Με αυτό τον τρόπο έμαθαν όλα τα παιδιά για τους κανόνες καλής συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούμε στο τραπέζι κι ας ελπίσουμε ότι θα τους γίνουν βίωμα. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την όμορφη δουλειά τους. Δείτε παρακάτω τις παρουσιάσεις των παιδιών:

“Ζωντανά Εδάφη” – μια σύγχρονη βιωματική έκθεση & παραστατική δράση (visual art performance)

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην σύγχρονη βιωματική έκθεση “Ζωντανά Εδάφη” η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Έρευνας- Μουσείο Τσιτσάνη και τo Ίδρυμα Λεωνίδα Κ. Μακρή – ιατρού. Πρόκειται για μια βιωματική παραστατική δράση, όπου ο σύγχρονος χορός, το θέατρο, η μουσική και η ψηφιακή τεχνολογία αλληλεπιδρούν με τα έργα του εικαστικού – εκπαιδευτικού Στέργιου Στάμου, στο πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο της Στέγη Τέχνης και Πολιτισμού του ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή.

Τα “Ζωντανά Εδάφη” πειραματίζονται και θέτουν τα έργα τέχνης – εγκαταστάσεις, γλυπτά , ζωγραφική- σε μια βιωματική εμπειρία καλώντας το νεανικό αλλά και το ευρύτερο κοινό να προβληματιστούν για ένα από τα φαινόμενα της σύγχρονης πραγματικότητας: του διακυβεύματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 Με τη δράση αυτή, οι καλλιτέχνες επιδίωξαν την εξοικείωση των εφήβων με την σύγχρονη τέχνη, τον προβληματισμό πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της τέχνης και της ενεργής συμμετοχικής θέασης, ανοίγοντας έναν διάλογο μέσω της διαδραστικότητας και της βιωματικής διαδικασίας, επιτρέποντας την ανάπτυξη της προσωπικής κατανόησης.

Τα παιδιά μας μέσω της συμμετοχικής διάδρασης, βίωσαν έντονα συναισθήματα, καλλιέργησαν την ενσυναίσθηση, προβληματίστηκαν για την αποδοχή του διαφορετικού και τελικά ευαισθητοποιήθηκαν για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της ελευθερίας στον κόσμο.

Ευχαριστούμε θερμά τον συνάδελφο εκπαιδευτικό και εικαστικό κ. Στέργιο Στάμο, την σκηνοθέτη κα Αντονέλλα Χήρα, την χορογράφο κα Σόνια Ντόβα, την θεατρο-παιδαγωγό κα Χριστίνα Κρίθαρη και όλους τους άλλους συντελεστές αυτής της δράσης για την δυνατότητα που έδωσαν στα παιδιά μας να βιώσουν κάτι τόσο πρωτοποριακό και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες μέσω αυτής της καινοτόμου εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η υπεύθυνη οργάνωσης της επίσκεψης

Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ86)

Υποδιευθύντρια

Εκλογές νέου συμβουλίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων να προσέλθουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας την Πέμπτη 13/10/2022 και ώρα 5.30 μ.μ. για την ανάδειξη νέου συμβουλίου.

Η συνδρομή για το σχολικό έτος 2022-23 είναι 5 ευρώ για κάθε οικογένεια και τα χρήματα θα προσκομίσουν οι μαθητές και μαθήτριες στη Διεύθυνση του σχολείου έως την Δευτέρα 10/10/2022.