ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59,
όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν
σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων
Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

,συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής

Το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων στην Ισπανία με το πρόγραμμα Erasmus+ “Fit 4 Life”

Στην 2η διακρατική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Viveiro της Ισπανίας από τις 23 έως 27 Μαΐου συμμετείχε ομάδα του σχολείου μας αποτελούμενη από 3 μαθήτριες (Ζιώγα Έλενα (Γ΄ Τάξη), Κυριαζή Άννα και Παπασπύρου Αναστασία (Β΄ Τάξη) και 3 εκπαιδευτικούς (Τσαγκαδόπουλος Χαράλαμπος (ΠΕ03), Παπαευθυμίου Μαρία (ΠΕ04.4) και Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ86)).  Οι μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών  έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του προγράμματος «Fit 4 Life» («Έτοιμος για τη Ζωή»), μια συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ σχολείων. Το έργο έχει  σκοπό να  προάγει την ψυχική και σωματική υγεία, την ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού, της υγιεινής  διατροφής, της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και την εξασφάλιση ασφαλών μαθησιακών περιβαλλόντων για τους μαθητές.

Το σχολείο υποδοχής  CEIP Plurilingüe Santa Rita. σχεδίασε και υλοποίησε με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών όλων των εταιρικών σχολείων ( Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα και Ισπανία) εκπαιδευτικές δραστηριότητες-LTTA.  Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών  ήταν να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές μας τους κινδύνους της  ανθυγιεινής διατροφής και του γρήγορου φαγητού αλλά και τη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής ώστε  να αλλάξουν τις κακές συνήθειες και να υιοθετήσουν έναν  καλύτερο τρόπο  ζωής.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες έλαβαν μέρος  σε εργαστήρι Υγιεινής Μαγειρικής στην οργανωμένη κουζίνα του σχολείου και  ετοίμασαν υγιεινά σνακ τα οποία πρόσφεραν σε όλους τους μαθητές. Επιπρόσθετα, σχεδίασαν ένα Βιβλίο Μαγειρικής με όλες τις συνταγές και δημιούργησαν ένα εκπαιδευτικό βίντεο με οδηγίες υλοποίησης των συνταγών.

Επιπλέον, συμμετείχαν σε πολλές συναρπαστικές αθλητικές δραστηριότητες όπως σέρφινγκ στον ωκεανό, κανόε καγιάκ, δραστηριότητες περιπέτειας με σχοινιά στον αέρα, μέσα στο δάσος, στο βουνό San Roque.  Τέλος, με το παιχνίδι του  χαμένου θησαυρού που πραγματοποιήθηκε στα σοκάκια του Viveiro οι συμμετέχοντες μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη στην οποία φιλοξενήθηκαν, τα πιο σημαντικά αξιοθέατα και την ιστορία της.

Τέλος, κατά τις συναντήσεις των συντονιστριών των εταιρικών σχολείων αξιολογήθηκε η  μέχρι τώρα πορεία του έργου, καθορίστηκαν οι μετέπειτα εκπαιδευτικές δραστηριότητες και  έγινε ο προγραμματισμός των επόμενων συναντήσεων.

Το πρόγραμμα Erasmus+ έδωσε την ευκαιρία σε όλους εμάς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, να επικοινωνήσουμε, να συνεργαστούμε και να θέσουμε μέσα από τα εκπαιδευτικά μας συστήματα τις βάσεις για θεμελιώδεις αξίες συνύπαρξης των λαών της Ευρώπης.  

Η υπεύθυνη υλοποίησης του έργου

Μαγαλιού Καλλιόπη (ΠΕ86)

Διαβάστε παρακάτω τις εντυπώσεις των μαθητριών Κυριαζή Άννας και Παπασπύρου Αναστασίας (Β5) από τη συμμετοχή τους στην μετακίνηση

https://www.trikalanews.gr/to-3o-gymnasio-trikalon-stin-ispania-me-programma-erasmus-fit-4-life/

https://trikalain.gr/to-3o-gymnasio-trikalon-stin-ispania-me-programma-erasmus-fit-4-life/

https://www.trikalaidees.gr/%cf%84%ce%bf-3%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%bc/