«Προκήρυξη διαγωνισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Πάργα μαθητών/τριών της Α΄ Τάξης»

Το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, έχοντας υπόψη την με αριθμό 129887/Γ2/2-12-2011 απόφαση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ , προκηρύσσει διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση ημερήσιας  εκπαιδευτικής επίσκεψης της Α΄ Τάξης. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή  και ο προορισμός είναι η Πάργα. Ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων μαθητών θα είναι  65 με  4 συνοδούς καθηγητές. Στην προσφορά θα πρέπει να περιλαμβάνεται:

1) Μετακινήσεις ? ξεναγήσεις ? περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

3) Ασφάλιση ευθύνης μαθητών και συνοδών.

4) Συνολική τιμή της επίσκεψης.

Οι προσφορές θα είναι κλειστές και θα κατατίθενται στο σχολείο μας μέχρι την Παρασκευή 7 -3-2014 ώρα 12.00. Μαζί με την προσφορά πρέπει να κατατίθεται απαραίτητα Υπεύθυνη Δήλωση ότι διαθέτετε ειδικό σήμα λειτουργίας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

Πρόγραμμα:

7.30 : Αναχώρηση από Τρίκαλα,  από το χώρο του Σχολείου.

11.30 : Άφιξη στην Πάργα, με μια ενδιάμεση στάση. Περιήγηση στην γραφική πόλη: Κάστρο, Παλιά πόλη, μουσείο, γραφικά στενά, παραλία

15.00: Γεύμα.

16:00 Επίσκεψη στο Νεκρομαντείο: Περιήγηση στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο.

18: 00Αναχώρηση για Τρίκαλα

22.00:  Άφιξη στα Τρίκαλα με ενδιάμεση στάση

                                                                                         Η Δ/ντρια του 3ου Γυμνασίου

                                                                                              Αμαλία Ηλιάδη (ΠΕ 02)

Μια εκδρομή στα Γρεβενά του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Εντυπώσεις από την εκδρομή στα Γρεβενά από το μαθητή της Α΄ τάξης Γιαννάκα Σωτήρη

Εντυπώσεις από την εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Γρεβενών από το μαθητή του Α1 Ηλία Γιώτα

Εντυπώσεις από την επίσκεψη στο ΚΠΕ Γρεβενών από τη μαθήτρια του Α1 Γεωργολιού Ειρήνη

Εντυπώσεις από την επίσκεψη στο ΚΠΕ Γρεβενών από το μαθητή του Α1 Αυγέρη Κωνσταντίνο

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 το σχολείο μας, το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, πραγματοποίησε μία εκπαιδευτική εκδρομή στο Νομό Γρεβενών, καθώς και στα χωριά του Ζιάκα και στο Σπήλαιο.

Ο πρώτος μας προορισμός ήταν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) Γρεβενών. Εκεί παρακολουθήσαμε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τα πέτρινα γεφύρια του συγκεκριμένου νομού. Αναφερθήκαμε στα ακόλουθα

  • Το γεφύρι του Δοτσικού .
  • Το γεφύρι Νιδρούζι .
  • Το γεφύρι Ζιάκα.
  • Το γεφύρι Κατσογιάννη .
  • Το γεφύρι του Κλέφτη στο οποίο κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας, πήδηξε ένας κλέφτης προκειμένου να σωθεί. Έτσι απόκτησε την ονομασία αυτή.
  • Το γεφύρι Πορτίτσα το οποίο βρίσκεται μπροστά από δύο πελώριους βράχους οι οποίοι μοιάζουν σαν πόρτα. Χτίστηκε το 1830.
  • Το γεφύρι Καγκέλια του οποίου η ονομασία οφείλεται στις στροφές που δημιουργούν τα βουνά.
  • Το γεφύρι του Αζίζ Αγά ο οποίος χρηματοδότησε  την κατασκευή του..
  • Το γεφύρι Σπανού .
  • Το γεφύρι Σταυροποτάμου το οποίο χτίστηκε το 1900.
  • Το γεφύρι Σταμπέκι το οποίο έχει πλούσια ιστορία. Λέγεται πως εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος ίππευσε το Βουκεφάλα και ότι έχει μείνει αποτύπωμα του πέταλού του πάνω σε έναν βράχο.
  • Τέλος το γεφύρι του Πασά το οποίο καταστράφηκε το 1941 και υπάρχουν σήμερα εκεί μόνο τα ερείπια του.

Βέβαια εμείς είχαμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά μόνο δύο από αυτά. Επισκεφτήκαμε το γεφύρι του Αζίζ Αγά και εκείνο του Ζιάκα.

Ο επόμενος προορισμός μας ήταν εξίσου μαγευτικός. Επισκεφτήκαμε λοιπόν ένα αραιοκατοικημένο χωριό, το Σπήλαιο. Λέγεται μάλιστα ότι το έτος 1779 οι ιερείς του χωριού και οι κάτοικοί του, υποδέχθηκαν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Αργότερα επισκεφτήκαμε το Μοναστήρι της Παναγιάς. Χτίστηκε περίπου τον 17ο αιώνα μ.Χ. δηλαδή σε περίοδο Τουρκοκρατίας. Οι Τούρκοι σεβάστηκαν το Χριστιανικό αυτό μοναστήρι και δεν το κατέστρεψαν.

Η συγκεκριμένη εκδρομή είχε πολλά να προσφέρει: Γνώσεις κοινωνικές, αρχιτεκτονικές, πολιτιστικές καθώς υπήρχαν αρχιτεκτονικά δείγματα  απαράμιλλης  ιστορικής σημασίας. Επιπλέον τα τοπία που επισκεφτήκαμε ήταν παραμυθένια, λες και ζούσαμε σ? έναν άλλο κόσμο που διαφέρει πολύ από τον δικό μας. Ήταν και είναι τα λεγόμενα θαύματα της φύσης.

 

Η μαθήτρια της Α2 τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

   Μπαταγιάννη Μαρία-Κωνσταντίνα

«Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων στο Δημοτικό Αθλητικό μουσείο»

 

Η πολιτιστική ομάδα του 3ου γυμνασίου Τρικάλων, συνοδευόμενη από την διευθύντρια του σχολείου  κα Ηλιάδη Αμαλία και την καθηγήτρια κα Παπαευθυμίου Μαρία, την Πέμπτη 13-02-2014,κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης μας  , στην οδό Καποδιστρίου. Εκεί βρίσκεται το ιστορικό αθλητικό μουσείο του δήμου Τρικκαίων.

Το δημοτικό αθλητικό μουσείο στεγάζεται στο διώροφο νεοκλασικό κτίριο, το Καστρακίδειο, δωρεά της αειμνήστου Πόπης Καστρακίδου μεγάλης ευεργέτιδας της πόλη μας. Ιδρύεται το 1998 με βάση το συλλεκτικό υλικό του Βασίλη Πελίγκου, το αρχείο του κ. Σπύρου Μπονώτη, τις δωρεές και προσφορές επώνυμων αθλητών και απλών φιλάθλων συνδημοτών.

Σκοπός του μουσείου είναι η διάσωση, η προστασία και η προβολή των ιστορικών τεκμηρίων της αθλητικής κληρονομιάς των Τρικάλων και αυτοσκοπός του γίνεται η ανάδειξη της πολιτιστικής και επιστημονικής αξίας του αθλητισμού.

Διαβαίνοντας το κατώφλι του επιβλητικού κτιρίου, η ομάδα μας συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται μπροστά σε έναν απροσδόκητα ανέλπιστο θησαυρό, φυλαγμένο σεμνά,  μέσα στις τρεις αίθουσες του κτιρίου,  από το πέρασμα του χρόνου και της λήθης.

Στον ισόγειο χώρο αναπτύσσονται το  Ιστορικό τμήμα του τοπικού αθλητισμού, το τμήμα Ορειβασίας (εξαίρετη η παρουσίαση της εξέλιξης των οργάνων της ορειβασίας) και το Εκπαιδευτικό τμήμα. Στις αίθουσες του πρώτου ορόφου γίνεται αναφορά στους παλαιούς και σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες και στους Παραολυμπιακούς. Επιπλέον, μια  μεγάλη αίθουσα παρουσιάζει τον Παγκόσμιο αθλητισμό και τους  Έλληνες πρωταθλητές. Τέλος η αίθουσα  των τροπαίων είναι η αίθουσα με τα κύπελλα και τις διακρίσεις του τοπικού αθλητισμού.

Τρεις αίθουσες που  εξιστορούν τους μεγάλους αθλητικούς σταθμούς της πόλης των Τρικάλων και τους συντελεστές .Τρεις αίθουσες που φιλοξενούν προσωπικά αντικείμενα των σπουδαιότερων αθλητών των Τρικάλων, γραφομηχανές, εφημερίδες με όχρινη όψη που μας γυρίζουν δεκάδες χρόνια πίσω, ποδήλατα, skateboards, μετάλλια και κύπελλα. Τρείς αίθουσες με τους τοίχους τους στολισμένους από ασπρόμαυρες φωτογραφίες παλαιότερων και νεότερων Τρικαλινών αθλητών, όπως ο Σαμολαδάς, η Σακοράφα, ο Τσιάνος, ο Γεωργαλής, ο Βάσκος και άλλοι. Μεγάλο ενδιαφέρον αποτέλεσε για την ομάδα μας , ο πίνακας ο οποίος απεικόνιζε την πορεία του ΑΟΤ Τρίκαλα από το 1964 έως και το 2011.

Παίρνοντας τον δρόμο για την έξοδό μας από το μουσείο η επίσκεψή μας είχε ολοκληρωθεί. Μέσα σε μία ώρα όλη η τοπική αθλητική ιστορία είχε ξεδιπλωθεί μπρος στα μάτια μας με συναρπαστικό τρόπο και είχε γίνει κτήμα μας. Περήφανοι για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής επωφελούμενοι, για άλλη μια φορά από την εύστοχη εκπαιδευτική μας επίσκεψη που διοργάνωσε το σχολείο μας.

Ευαγγελίνα Κόκκα, μαθήτρια Β?1 

Στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών επί της οδού  Καποδιστρίου 13 στεγάζεται  το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων. Εκεί βρεθήκαμε την Πέμπτη 13-02-2014, οι μαθητές της   πολιτιστικής   ομάδας  του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων, η διευθύντριά  μας  κ. Αμαλία Ηλιάδη και η  καθηγήτρια κ. Μαρία Παπαευθυμίου  για να   ξεναγηθούμε  από το προσωπικό του Μουσείου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και να γνωρίσουμε  τα διάφορα αθλητικά δρώμενα της πόλης των Τρικάλων.

Το Αθλητικό  Μουσείο είναι ένας  ζωντανός χώρος πολιτισμικής αναφοράς που προσφέρει εκπαιδευτικές εμπειρίες. Είναι χώρος διάσωσης,  μελέτης, προστασίας και προβολής της ιστορίας του τοπικού αθλητισμού.

Εμπνευστής της ιδέας και ιδρυτής  του  ήταν ο αείμνηστος Βασίλειος Πελίγκος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής,. Οι σπουδαίες συλλογές του καθώς και τα  αρχεία του ιστορικού Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων και του καθηγητή Ιατρικής Σπυρίδωνα Μπονώτη, ήταν το έναυσμα  για την έναρξή του. Σπουδαίοι  παλιοί και νέοι αθλητές και πολλοί άλλοι  επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες, συνέβαλαν  στην προσπάθεια αυτή με τη δωρεά προσωπικών τους αντικειμένων.

Η πλούσια αθλητική ιστορία της πόλης των Τρικάλων από το 1886 μέχρι σήμερα , πλημμυρίζει τις αίθουσες του διώροφου νεοκλασικού κτιρίου.  Αρχεία αθλητών, συλλόγων, σωματείων, επώνυμων και ανώνυμων συμπολιτών, βραβεία, μετάλλια, αναμνηστικά συμμετοχών, έγγραφα , φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα είναι εκτεθειμένα στις  τρεις αίθουσές του οι οποίες ζωντάνεψαν και έγιναν χώροι μάθησης και ψυχαγωγίας  προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Στο ισόγειο θαυμάσαμε τους Πρωτεργάτες του αθλητισμού των Τρικάλων, τους παλιούς και νέους τρικαλινούς αθλητές,  το Χρήστο Παπανικολάου, τη Σοφία Σακοράφα, τους αείμνηστους Γιώργο Τσιάντα και Βαγγέλη Σκούρα  και πολλούς άλλους ,καθώς και  αθλητές της Ορειβασίας και της Χιονοδρομίας.

Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες, ο Παγκόσμιος αθλητισμός, Έλληνες και Ξένοι πρωταθλητές και  Τρόπαια του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων, σημαντικές διακρίσεις πανελλήνια και διεθνώς, που έφεραν δίκαια τα Τρίκαλα στις πρώτες θέσεις του ελληνικού αθλητισμού, εκτίθενται σε μεγάλες αίθουσες του πρώτου ορόφου.

Αύρα αθλητισμού διαχέεται στο χώρο και η περηφάνια μας για  τη λαμπρή αθλητική ιστορία της πόλης μας ,περισσεύει. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύτιμο θησαυρό, κληροδότημα των προγόνων μας τον οποίο έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές.

Το σπουδαίο φωτογραφικό υλικό και  οι  ασπρόμαυρες φιγούρες που στολίζουν τους τοίχους, μας ταξίδεψαν σε διάφορους  αγωνιστικούς χώρους ,σε μικρά και μεγάλα στάδια και   γίναμε και εμείς έστω και για λίγο παγκόσμιοι πρωταθλητές.   Θαυμάσαμε  την προσπάθεια των αθλητών , τον σκληρό αγώνα τους, τους συμπονέσαμε γιατί κουράστηκαν και ταλαιπωρήθηκαν, αλλά αντικρίζοντας  τα τρόπαιά τους στις προθήκες, τους ζηλέψαμε.

Άξιοι μεγαλύτερου θαυμασμού ήταν οι αθλητές των παραολυμπιακών αγώνων οι οποίοι μας έκαναν να αισθανθούμε  πολύ «μικροί» μπροστά τους και να διαπιστώσουμε την τεράστια δύναμη που κρύβει μέσα του ο καθένας μας. Αποχωρίσαμε αφήνοντας πίσω μας το κτίριο που έχει φυλάξει μέσα του το πνεύμα του αθλητισμού,  την αυτοεκτίμηση, την πειθαρχεία, την υπευθυνότητα , τον προγραμματισμό, την ομαδικότητα, τη διαφορετικότητα.

Η  γνωριμία μας με την πολιτιστική ιδιαίτερη αθλητική ταυτότητα του τόπου μας

αφύπνισε τη συνείδησή μας .

ΣΔΟΓΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΑΞΗ : Β3

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΛΙΑΦΑ

«Ο δοσιλογισμός κατά την περίοδο της ιταλογερμανικής κατοχής στην πόλη των Τρικάλων»

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 π.μ ξεκινήσαμε εγώ και οι συμμαθητές μου για την προγραμματισμένη μας επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα, συνοδεία της διευθύντριας του σχολείου μας κ. Αμαλίας Ηλιάδη και της καθηγήτριας του μαθήματος των Καλλιτεχνικών κ. Κωνσταντίας Καλλέργη.

Εκεί μας υποδέχτηκε εγκάρδια η κ. Μαρούλα Κλιάφα η οποία εν συνεχεία μας οδήγησε στην ευρύχωρη αίθουσα όπου επρόκειτο να παρακολουθήσουμε ένα project με θέμα το δοσιλογισμό κατά την περίοδο της ιταλογερμανικής κατοχής. Ο όρος «δοσιλογισμός» χρησιμοποιήθηκε μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και έχει την έννοια της συνεργασίας ατόμων ή ομάδων ανθρώπων με τον εχθρό.

Η παρουσίαση, όπως όλοι το περιμέναμε άλλωστε, ήταν καταπληκτική. Αποτελούνταν από οπτικοακουστικό υλικό σπάνιο και δυσεύρετο στις μέρες μας και το θέμα της δεν περιοριζόταν μόνο στο δοσιλογισμό αλλά περιελάμβανε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την περίοδο του Β? Παγκόσμιου Πολέμου. Αναλυτικότερα, η παρουσίαση περιείχε εικόνες από την πόλη των Τρικάλων εκείνης της εποχής καθώς και συγκλονιστικές φωτογραφίες από το βομβαρδισμό της, εικόνες από τις τραγικές συνθήκες ζωής στην ιταλογερμανική κατοχή και πλήθος αποκομμάτων από εφημερίδες, οι οποίες πληροφορούσαν τους πολίτες για τις διεθνείς εξελίξεις και κυριότερα για σημαντικές ειδήσεις στον ελλαδικό χώρο. Επιπλέον, μάθαμε για σημαντικά γεγονότα και χρονολογίες του Β? Παγκόσμιου Πολέμου, για τη σκληρότητα και την απανθρωπιά των κατακτητών απέναντι στους Έλληνες, για διάσημες ελληνικές φυσιογνωμίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πολέμου και την απελευθέρωση των Τρικάλων καθώς και για όλους τους συλληφθέντες και μη, δοσίλογους της κατοχής. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι η παρουσίαση ήταν εμπλουτισμένη με διάφορα ακούσματα όπως γερμανικά πολεμικά εμβατήρια, τον εθνικό μας ύμνο κ.ά., τα οποία μας έφεραν πιο κοντά στο κλίμα της εποχής και κέντρισαν ακόμα πιο πολύ το ενδιαφέρον μας. Μόλις τελείωσε η παρουσίαση η κ. Κλιάφα μάς μίλησε συνοπτικά για όσα είδαμε και ακούσαμε και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που είχαμε να της κάνουμε. Αποχωρώντας από το κτήριο, μας πρότεινε, αν φυσικά είχαμε χρόνο, να μας κεράσει από ένα ποτηράκι βυσσινάδα. Προφανώς, μη μπορώντας να αντισταθούμε σε ένα τέτοιο πειρασμό, σαν παιδιά που είμαστε άλλωστε, απολαύσαμε το δροσιστικό αναψυκτικό και αναχωρήσαμε γεμάτοι χαρά και ευχάριστες εμπειρίες για το σχολείο μας.

Συνοψίζοντας, αποκομίσαμε, δίχως αμφιβολία πολλά πράγματα από αυτή της επίσκεψη που κάναμε. Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τις συνέπειες του πολέμου στον άμαχο πληθυσμό, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που επικρατούσε στην κατοχή και το πόσο άσχημο ήταν το φαινόμενο του δοσιλογισμού την εποχή που οι Έλληνες ήταν σκλαβωμένοι και προσπαθούσαν με ό,τι μέσα διέθεταν να αποτινάξουν τον ιταλογερμανικό ζυγό. Η εμπειρία αυτή μου θύμισε για ακόμα μια φορά το πόσο περήφανοι και ευγνώμονες πρέπει να αισθανόμαστε για αυτούς που αγωνίστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, ώστε να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Μου θύμισε τέλος, ότι κάποιοι είναι ικανοί να προδώσουν ακόμα και την πατρίδα τους μπροστά στο μεγάλο δέλεαρ του χρήματος.

Στέλιος Π. Γουναρόπουλος, μαθητής του Γ1

Μια κριτική Περιήγηση στον κόσμο των εικόνων, ένα ταξίδι στην εικόνα του κόσμου

Μια κριτική Περιήγηση στον κόσμο των εικόνων

επιλογές ζωγραφικών έργων τέχνης & φωτογραφιών 
της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη, φιλολόγου-ιστορικού
Δ /ντριας 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Α) Προσφορές τουριστικών γραφείων για 3ήμερη  εκπαιδευτική εκδρομή της   Γ΄ τάξης  του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων στην Κέρκυρα  (13,14,15 Μαρτίου  2014)

 

Ανακοινώνουμε  τις προσφορές τουριστικών γραφείων:

  1. Karathanasis Travel Service, Καραθανάσης, Τρίκαλα, 71,40 ευρώ κατ΄ άτομο
  2. Λίπας Travel 72,50  ευρώ κατ΄άτομο
  3.  Christoni Travel, Χριστώνης Χρ., Λάρισα 68 ευρώ κατ΄ άτομο
  4. ΚΤΕΛ  Ν. Τρικάλων Υπερ Tours, 83 ευρώ κατ΄ άτομο
  5. Ο σύλλογος των διδασκόντων του σχολείου μας αναθέτει με σχετική πράξη του την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής  στο  γραφείο που μειοδότησε: Christoni Travel, Χριστώνης Χρ., Λάρισα 68 ευρώ κατ΄ άτομο

Αμαλία Ηλιάδη, φιλόλογος-Δ/ντρια

Συνέντευξη της ομάδας ?Ecomobility? του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων με το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα

Η ομάδα του σχολείου μας που ασχολείται με  τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη μας, επισκέφτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2014 το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος ecomobility μέσα από το  οποίο ερευνούμε τις συνθήκες και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών μας, μελετούμε και προτείνουμε λύσεις, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Σκοπός μας   ήταν να κοινοποιήσουμε  στον πρώτο πολίτη του Δήμου μας τα προβλήματα που  διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της έρευνας  και να κάνουμε προτάσεις ή να ζητήσουμε λύσεις για συγκεκριμένα ζητήματα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας μας υποδέχτηκε με ευγένεια και καλή διάθεση  και απάντησε με ειλικρίνεια και υπομονή σ? όλες τις  ερωτήσεις μας.  Στο τέλος χαρακτήρισε ώριμες τις ερωτήσεις μας και μας συμβούλεψε εμείς οι νέοι, να μην κάνουμε τα λάθη των μεγάλων. Αφού μας συγχάρηκε για την πρωτοβουλία που πήραμε να συμμετέχουμε σ? ένα τέτοιο περιβαλλοντικό πρόγραμμα, μας παρότρυνε να  σεβόμαστε τους κανόνες ως ενήλικες και να ενεργούμε πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Continue reading

«ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ».

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-
ιστορικός, (Μεταπτυχιακό
Δίπλωμα Βυζαντινής Ιστορίας
απ? το Α.Π.Θ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε ?πρόσφατα ένα ενημερωτικό σημείωμα που αναφέρεται στη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ ν.
Τρικάλων, το οποίο αντί να ενημερώνει παραποιεί τα γεγονότα. Αναφέρεται ειδικά σε δύο αποφάσεις του,
τις οποίες ερμηνεύει «κατά την άποψη των συντακτών του». Ας τις δούμε αναλυτικά: ....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ